2016-06-17 05:31:12
Φωτογραφία για Γεννηματά: H κυβέρνηση εξαφανίζει τις μικρές και μεσαίες αγροτικές εκμεταλλεύσεις
Στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου, μίλησε η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας λόγο για «ανάγκη χάραξης μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απευθυνόμενη σε νέους αγρότες, είπε ότι «η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής γεωργίας. Η γεωργία πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική και παράλληλα να σέβεται το περιβάλλον».

Η κ. Γεννηματά, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, ως βασικό μοχλό της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας αναφορά στην υψηλή φορολογία στις παραγωγικές τάξεις. «Φορολογείται ότι παράγεται, περπατάει, αναπνέει, κολυμπάει και πετάει! Γνωρίζετε όλοι εδώ μέσα νομίζω, τι μας συνέβη, ποιο είναι το αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», είπε.


Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης εξαφανίζει τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις που αποτελούν την παραγωγική βάση της ελληνικής γεωργίας, επιβαρύνοντάς τες με 1 δισ. ευρώ "με το καλημέρα", αφού οι αγρότες θα καταβάλουν 500-550 εκατ. ευρώ περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές το 2016 και έπεται συνέχεια μέχρι το 2022. Η φορολόγηση του 2016 θα είναι αυξημένη κατά 100-120 εκ. ευρώ και έπεται συνέχεια μέχρι το 2022. Αυξημένα ποσά από την νέα αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Η κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, θα επιφέρει απώλειες 120 εκ. ευρώ για τους αγρότες».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ