2016-06-17 12:14:10
Φωτογραφία για Με δρακόντεια μέτρα η προσευχή των Προκαθήμενων
Την ελπίδα ότι οι απόντες Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών θα έρθουν στη Μεγάλη και Αγία Σύνοδο που πραγματοποιείται στην ΟΑΚ Χανίων, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, Εμμανουήλ, στο περιθώριο της σημερινής Μικρής Σύναξης των Πατριαρχών στο Κολυμπάρι. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, η Ορθοδοξία τους καλεί όλους χωρίς να βάζουν όρια, ενώ παρέπεμψε στο περιεχόμενο της επιστολής του Πατριάρχη Μόσχας στην οποία αναφέρεται ουσιαστικά ότι δεν τίθεται θέμα διακύβευσης της ενότητας της Εκκλησίας παρά τις απουσίες στη Σύνοδο. Επιπλέον ο Μητροπολίτης Γαλλίας υπογράμμισε ότι το μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, θα απευθύνεται κυρίως στον κόσμο:

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Εμείς ελπίζουμε ότι οι Εκκλησίες οι οποίες είναι απούσες θα μπορέσουν τελικά να έρθουν. Η Ορθοδοξία είναι εδώ και τους καλεί όλους, δεν βάζουμε όρια. Εμείς θέλουμε να δείξουμε την ενότητα της Εκκλησίας. Εμείς πρέπει να δώσουμε στον κόσμο μια ελπίδα, αυτό που περιμένει να ακούσει, όχι αυτό που θέλουμε εμείς να περάσουμε. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα, να αναφέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.»


Το πρωί πραγματοποιήθηκε η Μικρή Σύναξη των 10 Προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών οι οποίοι προσευχήθηκαν στη Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζή από τη Μονή Γωνιάς στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης προκειμένου να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις ενόψει και της έναρξης των εργασιών της Συνόδου τη Δευτέρα.

Και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα ενώ πέρα από την επίγεια αστυνομική δύναμη, ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ