2016-06-17 13:54:46
Φωτογραφία για Απίστευτο! Θα χάσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα... λόγω κρίσης
Είναι από τις πολλές -δυστυχώς- φορές που το "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" αποκτά πραγματικό νόημα.

Τέσσερις φορές Πρωταθλήτρια Ελλάδος η Αγγελική Αλεξάκη του Καλλέργειου Α.Ο., με το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής της, μιας και οι χρυσές νίκες της εντός της χώρας μας της δίνουν το δικαίωμα να συμμετέχει στα συγκεκριμένα κορυφαία πρωταθλήματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως και μοναδικό εμπόδιο η κάλυψη των εξόδων, κάτι που στο παρελθόν κάλυπτε εξ' ολοκλήρου η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για τους αθλητές-τριες της Εθνικής Ομάδος.

Φέτος όμως, όπως και τα τελευταία 7 χρόνια σηκώνει τα χέρια ψηλά και απλά προσπαθεί με αυστηρά κριτήρια να καλύψει τις άκρως απαραίτητες υποχρεώσεις της, επικαλούμενη την αδιαμφισβήτητα υπαρκτή οικονομική κρίση.

Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις αθλητών/τριων όπως αυτής της Αγγελικής Αλεξάκη, που είναι γενικώς παραδεκτό πως αξίζει και πρέπει να στηριχθεί οικονομικά, γιατί η πορεία της δείχνει πως στο άμεσο μέλλον θα φέρει διακρίσεις για την χώρα μας;


Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και προπονητής της Αγγελικής δηλώνει:

"Η Αγγελική είναι μία αθλήτρια πρότυπο για τους υπόλοιπους αθλητές. Ξεχωρίζει για τις επιδόσεις της τόσο στο άθλημα, όσο και στο σχολείο και η γενική συμπεριφορά της θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί παράδειγμα προς μίμηση από προπονητές και εκπαιδευτικούς προς αθλητές και μαθητές.

Πέρσι στερήθηκε το δικαίωμα της συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λόγω κρίσης, φέτος όμως γίνεται μία προσπάθεια μέσω τοπικών φορέων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής, γιατί είναι κρίμα να χάνονται τέτοια ταλέντα.

Είναι κρίμα και για την ίδια την αθλήτρια, αλλά και για την ίδια την χώρα μας την Ελλάδα."
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ