2016-06-18 05:20:11
Φωτογραφία για Συνάντηση του υπουργού Νίκου Φίλη και του υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνη με τον υπουργό παιδείας του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας
Ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης και ο υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης υποδέχθηκαν σήμερα στο κτήριο του ΥΠΠΕΘ τον υπουργό... παιδείας του κρατιδίου της Βαυαρίας κ. Σπένλε.

Στο καλωσόρισμα από την ελληνική πλευρά και στην απάντηση από τη βαυαρική επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο πλευρών και η βούληση για την από κοινού - και εντός του πλαισίου της ευρωπαϊκής ιδέας - αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι αυξημένες προσφυγικές ροές.

Στη συζήτηση επί των θεμάτων των αρμοδιοτήτων των υπουργών επικράτησε το θέμα της ανέγερσης του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο. Από μεριάς του ΥΠΠΕΘ επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου - υποβολή τεχνικού φακέλου, αίτηση συγχρηματοδότησης, δραστηριοποίηση για την κατάθεση της ελληνικής χρηματοδότησης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αναφορικά με ένα έργο που είχε βαλτώσει επί 15ετία, το ΥΠΠΕΘ, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν, δεσμεύθηκε το συνολικό έργο να έχει ολοκληρωθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, το 2017
. Ο υπουργός παιδείας της Βαυαρίας σημείωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα εξετάσει τον φάκελο της χρηματοδότησης που υπέβαλε η ελληνική πλευρά για τη χρηματοδότηση από τη βαυαρική κυβέρνηση, καθώς και ότι θα συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων του στην ολοκλήρωση του έργου.

Προέχει τόνισε ο Βαυαρός Υπουργός, η συναίνεση του Δημάρχου του Μονάχου, υπεύθυνου για το χώρο ανέγερσης του κτηρίου. Προς τούτο, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι θα ήταν σκόπιμη η άμεση επαφή του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας με το Δήμαρχο του Μονάχου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ