2016-07-08 06:03:09
Φωτογραφία για Πρόταση Π. Πρέζα για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στους πατρινούς
Ο Παντελής Πρέζας, μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καταθέτει στο δημόσιο διάλογο, την πρότασή του για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, στους πατρινούς Ο Δήμος της Πάτρας πιστεύω καλείται σήμερα να εργαστεί προς δυο κατευθύνσεις συγχρόνως:

• η μια κατεύθυνση είναι να οριστικοποιήσει τι θέλει να γίνει στο θαλάσσιο μέτωπο. Με αρχιτεκτονική μελέτη, με μελέτη σκοπιμότητας και προϋπολογισμό . Με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έτσι ώστε να γίνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις (εντός και εκτός) πως ο δήμος της Πάτρας είναι αποφασισμένος αλλά και ΕΤΟΙΜΟΣ να αξιοποιήσει το θαλάσσιο μέτωπο με ΟΛΟΥΣ τους πολίτες για τους πολίτες. Με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ρεαλιστικό και κοινώς συμφωνημένο σχέδιο. Κοστολογημένο πλήρως και αναλυτικά, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ, και με αυτοχρηματοδότηση (από δημοτικούς πόρους και από έσοδα ενοικίασης χρήσεων γης) και φυσικά από κρατική χρηματοδότηση. Αυτή η έκταση αξίας αρκετών δις ευρώ, μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί για την διαμόρφωσή της και τη διαχείρισή της, χωρίς να παράγει οικονομικά ελλείματα.


• η άλλη κατεύθυνση είναι να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και φορείς της Πάτρας, για την από κοινού διεκδίκηση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Προς τις κατευθύνσεις της αειφορίας, της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και της οικονομικής βιωσιμότητας. Προσωπικά είμαι υπέρ των λαϊκών κινητοποιήσεων που έχουν σκοπό - στόχο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι κομματικές ή άλλες επιδιώξεις. Λαϊκές κινητοποιήσεις που έχουν προοπτική επιτυχίας κι όχι «πανηγυράκια». Γιατί η αναποτελεσματική λαϊκή κινητοποίηση, μπορεί να φέρει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Παντελής Πρέζας

Μέλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ