2016-07-12 13:24:20
Φωτογραφία για Γκρινιάζει η Ινδία στους Ρώσους για τα α/φ MiG-29K/KUB
Νέα προβλήματα με ρωσικό υλικό αντιμετωπίζει η Ινδία και προβαίνει σε παραστάσεις, ζητώντας την αποκατάστασή τους και τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές, ώστε να ενταχθούν επιχειρησιακά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Αυτή τη φορά τα προβλήματα μη ανταπόκρισης στις προδιαγραφές έχουν ανακύψει με τα μαχητικά πολλαπλών ρόλων MiG-29K/KUB (κωδικός κατά NATO: Fulcrum-F) της RSK-MiG, τα οποία προορίζονται να επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο Vikramaditya (πρώην «Ναύαρχος Γκορσκόφ»).

Τα MiG-29K/KUB φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μη ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα (avionics) τα οποία δεν λειτουργούν ομαλά, ενώ «γκρίνια» ακούγεται και για το ίδιο το αεροπλανοφόρο Vikramaditya που επίσης φέρεται να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, έχοντας παραδοθεί στη Ινδία το 2013.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές που εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, δηλώνουν ότι το αεροπλανοφόρο και τα συγκεκριμένα μαχητικά έχουν μεγάλες δυνατότητες και η ενσωμάτωσή τους στην άμυνα της Ινδίας έχουν αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ινδία έχει αγοράσει 45 μαχητικά MiG-29K/KUB, συμπεριλαμβανομένων και οχτώ (8) διθέσιων για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα πρώτα 15 αεροσκάφη (τα 4 είναι διθέσια MiG-29KUBs) παραδόθηκαν το διάστημα 2010-2011. Οι υπόλοιπες παραδόσεις ξεκίνησαν το 2012. Μέχρι τα τέλη του 2015 είχαν παραδοθεί στους Ινδούς 38 MiG-29K/KUB.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ