2016-08-01 09:12:24
Φωτογραφία για Συλλήψεις στο Νοσοκομείο Τρικάλων για προσλήψεις καθαριστριών!
Δευτέρα 1 Αύγουστος 2016

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος - Health Report.gr

Ο πόλεμος της… καθαριότητας φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας!

Αιτία η απομάκρυνση των ιδιωτικών εταιρειών καθαριότητας με υπουργική απόφαση και η πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις.

Στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν ήδη διακοπεί οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας και ήδη πολλές από αυτές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Συλλήψεις στα Τρίκαλα

Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει, με τις ιδιωτικές εταιρείες να προσπαθούν να σταματήσουν τις προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία, οδήγησε στη σύλληψη δύο διοικητικών στελεχών του Νοσοκομείου Τρικάλων του Διευθυντή και του Υποδιευθυντή.

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η αστυνομία Τρικάλων συνέλαβε τα δύο στελέχη επειδή προσελήφθησαν καθαρίστριες με ατομικές συμβάσεις, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο εργολάβος καθαριότητας και προσωρινή διαταγή που εξέδωσε δικαστής.


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε στο πλευρό της Διοίκησης και των διοικητικών που συνελήφθησαν και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση τους, καθώς υλοποίησαν συγκεκριμένη νομοθετικά κατοχυρωμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του Υπ υγείας. Έγιναν οι απαραίτητες επαφές με το Υπ.προστασίας του πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης

Η απόφαση για τις ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαριότητας,φύλαξης και σίτισης θα προχωρήσει ότι μέσα «νόμιμα» ή μη χρησιμοποιήσουν οι μηχανισμοί αυτών που θίγονται σε υπόγειες διαδρομές με παρακρατικά κυκλώματα».

Να σημειωθεί ότι συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κυρία προσφυγή που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας από τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Τρικάλων.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Τρικάλων είχε προκηρύξει 39 θέσεις καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των χώρων του νοσηλευτικού ιδρύματος.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ