2016-08-02 10:43:11
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αυγουστιάτικες…υποσχέσεις για πληρωμές των γιατρών και για το Μάρτιο!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι έχει πληρώσει τους γιατρούς, αλλά εκείνοι ακόμη αναζητούν το…ρευστό στις τσέπες τους!

Την ώρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ξεκινούν επίσχεση και προσφεύγουν στο ΣτΕ επειδή παραμένουν απλήρωτοι, η Διοίκηση του Οργανισμού μιλά και για περαιτέρω πληρωμές.

Άγνωστο παραμένει τελικά με τι τρόπο μοιράζει το …ρευστό η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς διαβεβαιώνει ότι έχει πληρώσει και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ενώ αναμένεται να καταβάλει και τον Μάρτιο του 2016.

Τα χρήματα όμως που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για… άγνωστους λόγους οι συμβεβλημένοι γιατροί δεν τα έχουν δει ακόμη.

Γι αυτό εξάλλου και έχουν ξεκινήσει επίσχεση από την 1η Αυγούστου ενώ προσέφυγαν και στο Συμβούλιο της Επικρατεί»ας για ακύρωση του τρόπου εκκαθάρισης των παλαιών χρεών. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Επισχέσεις και εξώδικα από τους απλήρωτους γιατρούς κατά ΕΟΠΥΥ! Προσφεύγουν και στο ΣτΕ»


Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) πολλοί γιατροί δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος ούτε καν για τον Ιανουάριο ενώ ελάχιστοι έχουν πληρωθεί και τον Φεβρουάριο.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ περίπου 8 – 10% των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για έναν ή και τους δύο πρώτους μήνες του έτους, παρά τις εξαγγελίες περί του αντιθέτου.

Αντίθετη…άποψη όμως φαίνεται να έχει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καθώς θεωρεί πως όλοι έχουν πληρωθεί για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και …απλώς παραμένει ο Μάρτιος. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά μια εικόνα πληρωμών: «Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι τώρα μετά την εκκαθάριση! Σε επίσχεση οι γιατροί»

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

Μάλιστα νέες υποσχέσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ μιλούν για αποπληρωμή του Μαρτίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου!

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος στο ΔΣ των γιατρών, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη για τις αποπληρωμές των παρόχων υγείας, η αποπληρωμή του Μαρτίου θα γίνει μέχρι τα μέσα του Αυγούστου.

Όπως ενημέρωσε ο κ.Μπερσίμης τον πρόεδρο του ΠΙΣ, οι αποπληρωμές (επισκέψεις, διαγνωστικές κλπ) έχουν ολοκληρωθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που αφορούν ενστάσεις ή κάποιες παραλείψεις.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ