2016-08-21 15:45:06
Φωτογραφία για Γιατί ο διάσημος δρόμος των ΗΠΑ πήρε τον αριθμό 66;
Με νόμο του αμερικανικού Κογκρέσου το 1925, ξεκίνησε το πρόγραμμα κατασκευής Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ. Εμπνευστές της διαδρομής που θα διασχίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Δύση μέχρι την Ανατολή (Λος Άντζελες-Σικάγο), τον περίφημο δρόμο 66 (Route 66-δείτε εδώ εικόνες), ήταν 2 επιχειρηματίες, ο Cyrus Averyαπό την Οκλαχόμα και ο John Woodruff από το Μιζούρι.

Ο Avery ήθελε η διαδρομή να φέρει ένα στρογγυλό αριθμό και για το λόγο αυτό πρότεινε το 60. Υπήρξαν όμως αντιρρήσεις από την πολιτεία του Κεντάκι, καθώς ήθελαν το νούμερο αυτό για τον αυτοκινητόδρομο που θα ένωνε τη Βιρτζίνια με το Λος Άντζελες. Οι διενέξεις για τον αριθμό της διαδρομής κράτησαν πάνω από ένα χρόνο.

Τελικά τον Απρίλιο του 1926, ο Cyrus Avery μαζί με τον πολιτικό μηχανικό John Page κατέληξαν στον αριθμό 66. Διάλεξαν αυτό το νούμερο γιατί πίστευαν-ορθά- πως τα δύο ίδια ψηφία θα ήταν ευκολότερα να τα θυμάται κανείς, αλλά θα ήταν και πιο ευχάριστο στο να ακούει και να λέει κάποιος το συγκεκριμένο αριθμό. Επίσης και οι δύο ήταν οπαδοί της νουμερολογίας στην οποία ο αριθμός 66 συμβολίζει την υλική απόλαυση και την επιτυχία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ