2016-09-02 14:54:38
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Μαθήματα για …φέσια και κουρέματα σε Γάλλους εργαζόμενους και εργοδότες
Παρασκευή 2 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη  - Health Report

Τι έμαθαν οι Γάλλοι από τον ΕΟΠΥΥ; Πως ο Οργανισμός …εκπαιδεύει για φέσια και κουρέματα

Την …τεχνογνωσία του ΕΟΠΥΥ που βρίθει τεχνικών προβλημάτων και αφήνει απλήρωτους επί μήνες όλους τους παρόχους, επιχείρησε να …μεταλαμπαδεύσει ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης σε Γάλλους εκπροσώπους του Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Προστασίας.

Δε φθάνει δηλαδή που χιλιάδες γιατροί, φυσικοθεραπευτές, κλινικές, εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα βασανίζονται από τις …πρωτοπόρες τεχνικές του ελληνικούΕΟΠΥΥ και τη μη καταβολή των οφειλών του, πρέπει το Know How να μεταφερθεί και σε άλλες χώρες.

Όλα αυτά σε ενημερωτική επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Προστασίας (INCP – Institut National de Prevoyance Collective), μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν στον Οργανισμό με τη μεσολάβηση της Πρεσβείας της Γαλλίας και της αρμόδιας διεύθυνσης BusinessFrance.


Κατά τη συνάντηση η ομάδα εκπροσώπων του INCP ζήτησε και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη για θέματα που αφορούν στο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τις παροχές που καλύπτει ο Οργανισμός για τηνιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών καθώς και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το σχέδιο …επί χάρτου που συνηθίζει να παρουσιάζει σε όλες τις εκδηλώσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να φανεί η αποτελεσματικότητά του.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι οι γιατροί είναι απλήρωτοι για 6 μήνες, ενώ η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι τους πλήρωσε. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Απλήρωτοι ακόμη για τον Μάρτιο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών»

Οι εκπρόσωποι του INCP ζήτησαν επιπρόσθετα στοιχεία για τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης των παρόχων του ΕΟΠΥΥ καθώς και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της δαπάνης.

«Κόβουμε το περιττό, χωρίς να θίξουμε το αναγκαίο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσίμης παραλείποντας βέβαια να σημειώσει ότι ο ΕΟΠΥΥ κουρεύει φάρμακα και εξετάσεις από τους ασφαλισμένους ενώ την ίδια στιγμή έχει φεσώσει όλη την αγορά.

Όπως αναμενόταν οι Γάλλοι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου αφού έλαβαν μιαπλασματική εικόνα για τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, έσπευσαν να δηλώσουν τον εντυπωσιασμό τους «για τις διαδικασίες ελέγχου που εφαρμόζονται και το νοικοκύρεμα που επιτυγχάνεται».

Να σημειωθεί ότι το INCP είναι ένας οργανισμός με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής προστασίας στη Γαλλία. Συμμετέχουν οι γαλλικοί συνομοσπονδιακοί οργανισμοί των εργαζομένων, όπως και ενώσεις εργοδοτών.

Μαρία Γλένη
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ