2016-09-08 21:21:09
Φωτογραφία για Απόσπασμα ομιλίας Χρ Κέλλα στη Βουλή: απλήρωτοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούνται να πληρώσουν clawback !
Είναι αδιανόητο να μην μπορεί το επίσημο κράτος να εφαρμόσει τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει, και να δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να θεωρούν πως υπάρχουν νόμοι απλώς για να υπάρχουν.

Επιπλέον, θα πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα, πως η επικινδυνότητα του τσιγάρου για τη δημόσια υγεία είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αδιαφορεί, είτε είναι ο ίδιος καπνιστής, είτε όχι. 

Θεωρώ πως αποτελεί ντροπή για τη χώρα μας, μια χώρα που θέλει να χαρακτηρίζεται ως ευρωπαϊκή, να επικροτεί δια των παραλείψεών της και δια του μη ελέγχου της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, την μη συμμόρφωση των πολιτών με τα όσα ισχύουν για το τσιγάρο. 

Επιβάλλεται η κυβέρνηση να δείξει αποφασιστικότητα και να δείξει με πράξεις, πως οι νόμοι ψηφίζονται για να εφαρμόζονται.

Εσείς όμως κύριε Υπουργέ δίνετε το κακό παράδειγμα και όχι μόνο στον αντικαπνιστικό.


Με ισχύ από 27-2 ψηφίσατε τον νόμο 4369/2016 που καθορίζει τον νέο τρόπο επιλογής των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της δημόσιας διοίκησης. Αναφέρει λοιπόν ο νόμος ρητά ότι : α) καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά την δημοσίευση του παρόντος προϊστάμενοι ,μέχρι την συγκρότηση των υπηρεσιακών οργάνων κρίσης και β) οι διοικητές νοσοκομείων μπορούν να προβούν σε τοποθέτηση προϊσταμένων μόνον όπου υπάρχουν κενές θέσεις. 

Οι νέοι διοικητές, που εσείς ορίσατε, έχουν προχωρήσει σε πογκρόμ καρατομήσεων και μετακινήσεων προϊσταμένων σε μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Γ. Γεννηματάς, το Σωτηρία, το Λαϊκό, η Αγία Όλγα, στην Πάτρα, τοποθετώντας κομματικούς φίλους σας όπως σας εκθέτω σε σχετική ερώτησή μου, που κατέθεσα χθες. Αλήθεια το γνωρίζετε εσείς αυτό; Θα τιμωρήσετε τους διοικητές που παρανομούν; Θα αποκαταστήσετε την τάξη ; 

Άλλο παράδειγμα : Ο αναπληρωτής υπουργός σας με χθεσινό του έγγραφο αξιώνει από τον ΕΟΠΥΥ να μεταφέρει τα χρηματικά του διαθέσιμα σε Συνεταιριστικές Τράπεζες κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Το θεσμικό πλαίσιο για την ανάθεση διαχείρισης διαθεσίμων Οργανισμών είναι σαφές και αυστηρό, και προβλέπει λήψη απόφασης, μόνο μετά από διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού. 

Και βεβαίως επ’ ουδενί λόγο δεν εξαρτάται από τις προσωπικές επιθυμίες του εκάστοτε Υπουργού. 

Από την άλλη πλευρά βεβαίως αυτό δείχνει την ολοκληρωτική αντίληψη που σας διακατέχει ως προς την εξουσία και την διαχείρισή της.

Αντί να ασχολείστε με την διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων δεν ασχολείστε λίγο με τα τεράστια και πραγματικά προβλήματα του ΕΟΠΥΥ ! Ξέρετε ότι είμαστε στον Σεπτέμβριο και οι συμβεβλημένοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ (ιατροί, διαγνωστικά, φυσιοθεραπευτές, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης) έχουν πληρωθεί Ιανουάριο και Φεβρουάριο ; Για πρώτη φορά 7 συνεχόμενους μήνες απλήρωτοι και καλούνται να πληρώσουν και clawback ! Οδηγείτε ενσυνείδητα επαγγελματίες ανθρώπους στη φυλακή. Εκτός αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού σας που δεν θέλω να το πιστέψω. 

Κλείνοντας, με το ΕΣΠΑ τι γίνεται κύριε Υπουργέ; Η ΝΔ είχε προχωρήσει στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής για την περίοδο 2014-2020. Η ηγεσία του Υπουργείου το 2015, εσείς δηλαδή και με πρόσχημα την επανασχεδίαση των εθνικών προτεραιοτήτων παγώσατε την διαδικασία μέχρι την άνοιξη του 2016. Τον Απρίλιο του 2016 εσείς με τον ΓΓ του Υπουργείου σας τον κ. Παγουλάτο ( ο κ. Παγουλάτος παραμένει ΓΓ, γιατί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες έχει παραιτηθεί ) μεταφέρατε ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων στην ψυχική υγεία και στις ΜΚΟ που τόσο αδυναμία έχετε !!! Μέχρι σήμερα δεν έχετε βγάλει ούτε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Μπορείτε να μας πείτε ποιός είναι ο υπεύθυνος για την προώθηση και υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Υπουργείο σας και τι προτάσεις έχετε υποβάλλει, αν έχετε υποβάλλει !! Γιατί πολύ φοβούμαι ότι δεν έχετε υποβάλλει. Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντησή σας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ