2016-09-13 14:45:09
Φωτογραφία για Η τεχνογνωσία της McLaren στην υπηρεσία των ποδηλάτων Specialized
Η εμπειρία που έχει πλέον χτίσει η McLaren στο κομμάτι του σχεδιασμού και της επεξεργασίας των συνθετικών υλικών είναι πραγματικά τεράστια.

Προκειμένου λοιπόν η Specialized να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το Roubaix στην κορυφαία έκδοσή του S-Works, συνεργάστηκε για άλλη μια φορά με τους βρετανούς.

Η αεροδυναμική σήραγγα της McLaren βοήθησε στη βελτιστοποίηση της αντίστασης του πλαισίου αλλά και στη σχεδίαση των τροχών –κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου- ενώ πάνω απ’ όλα η τεχνογνωσία των βρετανών βοήθησε στην υλοποίηση και την επεξεργασία των απαιτούμενων μετρήσεων.

Στο να υπολογιστεί δηλαδή με τεράστια ακρίβεια το αποτέλεσμα ακόμα και της παραμικρής αλλαγής σε ένα στέλεχος του σκελετού, χωρίς αυτό να είναι ασύμφορο σε χρόνο ή χρήμα. Αρκεί απλώς να σκεφτείτε ότι μόνο χάρη στα σχεδιαστικά προγράμματα της McLaren ήταν εφικτή η σύνθεση σχεδόν 2.000 εικονικών μοντέλων σκελετού, εκ των οποίων μόνο τα 6 τελικά πήραν μορφή ώστε να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες.


Σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν ασύγκριτα πιο δύσκολο, χρονοβόρο και ακριβό να τελειοποιηθεί αυτό που η Specialized ονομάζει FutureShock και ουσιαστικά είναι είδος ανάρτησης στο πιρούνι, που κάνει το ποδήλατο 1.000 φορές πιο άνετο από το προκάτοχο, χωρίς –προφανώς- απώλεια ενέργειας.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ένα ποδήλατο από ανθρακόνημα με συνολικό βάρος 6,8 kg (όλο μαζί, όχι μόνο ο σκελετός) που κοστίζει σχεδόν 9.000 ευρώ και που είναι τόσο τέλεια σχεδιασμένο, ώστε η ανάρτησή του να λειτουργεί ακόμα κι όταν ο εμπρός τροχός πατήσει μια κόλλα χαρτί.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ