2012-05-17 15:44:02
Φωτογραφία για Αναγνώστρια συμμερίζεται τις δύσκολες συνθήκες των ΑμεΑ
Αφορά "Γολγοθάς" με την αλλαγή ελέγχου ατόμων με ειδικές ανάγκες απο τις επιτροπές του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ζω μια παρόμοια κατάσταση με την κόρη μου, όχι μόνο με το ΙΚΑ για διάφορες παροχές, αλλά και με το προνοιακό επίδομα.

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν οι διάφοροι αρμόδιοι, από γιατρούς και υπαλλήλους μέχρι τον εκάστοτε υπουργό, ότι το σύστημα είναι τόσο αργοκίνητο και αναποτελεσματικό που πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας κάποιες εξετάσεις, φυσιοθεραπείες κλπ. Χώρια που δεν σκέφτονται ότι υπάρχουν ανάπηροι που δεν έχουν οικογένεια και πρέπει να τρέχουν μόνοι τους να μαζεύουν όλη αυτή τη χαρτούρα που ζητάνε οι διάφορες υπηρεσίες. Έλεος! Σε λίγο θα μας πουν να τους πετάμε στον καιάδα για να ξεμπερδεύουν κι αυτοί κι εμείς. Ντροπή κι αίσχος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Κατά τ' άλλα είμαστε Ευρωπαίοι.

Επίσης πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι άτομα με αναπηρία που διαπιστωμένα δεν πρόκειται να γίνουν καλά θα περνούν άπαξ από επιτροπή για να μην ξευτιλίζονται κάθε τρεις και λίγο για να αποδείξουν ότι "είναι ελέφαντες".


Πίστεψέ με μια φορά αγανάκτησα τόσο πολύ σε μια επιτροπή που τους είπα "Μπορείτε να κάνετε το παιδί μου καλά; Αν ναι τότε δεν θέλω τίποτε άλλο."

Φαντάζομαι ότι συμφωνείς μαζί μου και δυστυχώς μόνο όποιος το ζει μπορεί να το καταλάβει. Ελπίζω ότι κάποιος κάποια στιγμή θα καταλάβει τι περνούν οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους και θα διορθώσει τα πράγματα.

Υ.Γ. Άμα κάνεις την κίνηση να βγεις σε κάποιο κανάλι στην τηλεόραση, να δεις για πότε θα σε εξυπηρετήσουν κι ας είναι τα χαρτιά σου από ένα εξάμηνο πριν σφραγισμένα.

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ