2016-10-08 19:13:11
Φωτογραφία για Η ελπίδα στο Μακάριο Νοσοκομείο που φέρνει χαμόγελα
Έτοιμο να συζητήσει εκ νέου τους όρους της σύμβασης του με το Υπουργείο Υγείας, δηλώνει μέσω της ιστοσελίδας μας, το ιατρικό κέντρο που παρείχε υπηρεσίες παιδοκαρδιολόγων στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Την Πέμπτη η Πρόεδρος του Συνδέσμου καρδιοπαθών παιδιών, Στέλλα Ελευθεριάδου, κατήγγειλε σοβαρό κενό, αφού στο Νοσοκομείο εργάζονται δύο παιδοκαρδιολόγοι, οι οποίοι, υπάρχουν φορές, που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να είναι on call. Στις περιπτώσεις αυτές καλούνται ιδιώτες γιατροί, την ώρα που η σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς έχει λήξει εδώ και μήνες.

Ειδικότερα, η σύμβαση συνεργασίας του ιδιωτικού κέντρου με το Υπουργείο Υγείας έχει λήξει από την 31η Μαΐου 2016 και μέχρι σήμερα δεν έχει ανανεωθεί.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Συνδέσμου, οι ιδιώτες γιατροί ανταποκρίνονται στις κλήσεις, παρά τη μη ανανέωση της σύμβασής τους.


 

Αίσθηση προκαλεί τα όσα είπε η κ.Ελευθεριάδου, σύμφωνα με την οποία τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου, παιδάκι το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο χρειάστηκε να περιμένει παιδοκαρδιολόγο για περίπου δύο ώρες.

 

Ανοιχτό σε νέο διάλογο για εξεύρεση λύσης

 

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το SigmaLive και το Σίγμα, το ιδιωτικό κέντρο επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας για να εκφράσει το ενδιαφέρον του αναφορικά με ένα νέο γύρο συζητήσεων με απώτερο σκοπό τη συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας.

 

Ο καρδιολόγος του Κέντρου, Αντώνης Ιωσήφ, αφού χαρακτήρισε την προσφορά που εστάλη από το Υπουργείο Υγείας «απαράδεχτη», ανέφερε: «Το ό,τι υπήρχαν κάποιοι όροι απαράδεχτοι δεν σημαίνει, ότι δεν επιθυμούμε να συνεργαστούμε».

 

Ο ίδιος έκανε λόγο  για μια ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο κέντρο και τα παιδιά με καρδιοπάθειες. Γνωρίζουμε τους ασθενείς εδώ και χρόνια, δεν θα μπορούμε ποτέ να τους αφήσουμε  «στα κρύα του λουτρού», είπε χαρακτηριστικά.

Αν πράγματι το Υπουργείο Υγείας ενδιαφέρεται, ας έρθει  να το συζητήσουμε, πρόσθεσε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
TO TOP-5 TOY NBA (7/10) *BINTEO*
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
TO TOP-5 TOY NBA (7/10) *BINTEO*
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ