2016-10-11 10:56:15
Φωτογραφία για Oμιλία Πάνου Kαμμένου στη βουλή κατά την προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή
«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κατ’ αρχήν θα απαντήσω στον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος υπονόησε ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε χρηματοδοτήσεις και μάλιστα πληρώσαμε για τη «λάσπη» εναντίον του.

Κύριε Θεοδωράκη, δεν χρειάστηκε να πληρώσουμε κανέναν για τη «λάσπη» εναντίον σας. Εσείς ήσασταν εκείνος ο οποίος φωτογραφιζόταν με τον κ. Σημίτη και ήσασταν ο κολλητός φίλος του κ. Παπαντωνίου. Στα δε ρεπορτάζ σας ως δημοσιογράφος υμνούσατε τον κ. Σημίτη. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ψευδές.

Όμως, επειδή αναφερθήκατε και σε διάφορα sites, πριν από δύο μήνες ζήτησα από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών - λόγω της δίκης που έχουμε με το «Protagon» - να μου δώσει τον ιδιοκτήτη του site. Μου έδωσε το όνομά σας.

Το «Protagon», λοιπόν, κ. Θεοδωράκη - για να σας θυμίσω από πού χρηματοδοτείται - χρηματοδοτείτο μαζί με άλλα sites από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Γριβέα.


Το καταθέτω στη Βουλή.

Ας ψάξουμε και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ας ψάξουμε και στην ΕΥΔΑΠ, για να δούμε από ποιον χρηματοδοτείτο το «Protagon», κ. Θεοδωράκη.

Όμως, ας αναφερθούμε στα σοβαρά αυτής της ημέρας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σήμερα το πρωί άνοιξα τα αρχεία μου για τη συζήτηση για τη Siemens, όπως επίσης και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έκανα ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 1993 αδιάλειπτα μέχρι σήμερα. Πήρα και τα αρχεία της Διεύθυνσης Τεκμηριώσεως της Νέας Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2009, τα οποία έχω εδώ.

Απ’ αυτά προκύπτει η σύγκρουση ορισμένων που αποτελούσαν τη «μαγιά» της Νέας Δημοκρατίας, την παλαιά Νέα Δημοκρατία, με τη διαπλοκή, πριν ακόμα παρεισφρήσουν οι εγκάθετοι του κ. Σαμαρά και τα άκρα - που ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής - γίνουν Αντιπρόεδροι του κόμματος.

Θα αρχίσω, λοιπόν, σήμερα με αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, ότι εμάς δεν μας κρατά κανένας. Εσάς ποιος σας κρατάει; Δεν θα αναφερθώ σε μέσα φιλικά προς την Κυβέρνηση ή σε δημοσιογράφους που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα αναφερθώ σε ιστότοπους που ανήκουν σε κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, λοιπόν, το «Antinews.gr», το οποίο ανήκει στον κ. Παναγιώτη Ζήση, γιο του μακαρίτη Βασίλη Ζήση, στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, το site το οποίο στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και προσωπικά τον κ. Σαμαρά - και συνεχίζει να τον στηρίζει μέχρι σήμερα - και το οποίο στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, μέχρι να αποσυρθεί και να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανταλλάσσοντας αυτή τη στήριξη με τη θέση του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτό που σήμερα επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι «Συζήτηση στη Βουλή για σκάνδαλα: Αλέξη μου, Κυριάκο μου…». Για τον «Αλέξη μου» δεν λέει τίποτα βέβαια, γιατί δεν υπάρχει πουθενά στην έρευνα για τη Siemens. Όμως, για τον «Κυριάκο μου» λέει πολλά. Λέει πράγματα που και εγώ - γιατί δεν θεωρώ ότι η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να πάει σε προσωπικά στοιχεία - δεν θα έλεγα στη Βουλή.

Αυτά τα γράφει το site του κ. Σαμαρά. Σήμερα, εδώ στη Βουλή υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι βρίσκονται στον περίγυρό του. Τι ακριβώς, λοιπόν, αναφέρει μέσα; Αναφέρει ότι θα πει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης «Όχι, εγώ δεν ξέρω τίποτα για το σκάνδαλο Siemens. Μόνο κάποια τηλεφωνικά κέντρα και κομπιούτερ πήρα από τον Χριστοφοράκο και αυτά τα πλήρωσα, αφού παρουσιάστηκε το σκάνδαλο στην Ελλάδα» ή θα του πει να ρωτήσει την αδελφή του την Ντόρα που είχε πιο στενές σχέσεις με τον Χριστοφοράκο -φιλικές πάντα - ή και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον οποίο είχαν το θράσος πρώην στελέχη της Siemens Hellas να τον καλούν με επιστολή τους να παρέμβει, όταν ήταν Πρωθυπουργός, για να λυθεί το πρόβλημα με τον ΟΤΕ.

Κάνει ανάρτηση, μάλιστα, το site του κ. Σαμαρά επιστολής προς τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με υπογραφή του Γεωργίου, με θέμα «Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1.100.000 ψηφιακών παροχών» που λέει: «Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στέφανο Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση».

Και καταλήγει: «Συνημμένα σας αποστέλλουμε και τη σχετική απαντητική επιστολή μας από 27.08.93 προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς».

Το καταθέτω στη Βουλή.

Αυτό το ανεβάζει σήμερα στη συζήτηση για τη διαφθορά το site του κ. Αντώνη Σαμαρά, το site που στήριξε τον Αντιπρόεδρό σας, κ. Μητσοτάκη.

Συνεχίζει και καταθέτει όλες τις παροχές του γραφείου σας. Καταθέτει τις συναντήσεις σας με τον κ. Χριστοφοράκο, της κ. Μπακογιάννη, τα ταξίδια, τις καταγγελίες του Κουτσενρόιτερ για το τι έπαιρναν τα κόμματα τότε. Ακόμα, προχωράει με τίτλο: «Η αγία οικογένεια» και σας περιλαμβάνει στα πάντα.

Αυτά όλα στον ιστότοπο που ελέγχει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, κ. Μητσοτάκη. Γι’ αυτό σας είπε ο Πρωθυπουργός ότι εμάς δεν μας κρατάει κανείς. Εσάς σας κρατούν ακόμα και μέσα από το κόμμα σας. Σας επιβάλλουν Αντιπρόεδρο και τώρα σας επιβάλλουν τη γραμμή τους.

Επειδή θα μου πείτε «Μα, καλά, το έγραψε αυτό ένα site», να σας θυμίσω ένα άλλο δημοσίευμα, το δημοσίευμα της εφημερίδας του πατέρα του βουλευτή που διάλεξε ο κ. Σαμαράς για να φέρει στη Βουλή, του κ. Ψυχάρη; Τότε ήταν η περίοδος που, φαίνεται, ήθελαν να σας εξαφανίσουν από τη Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τον κ. Ψυχάρη ως πιστόλι. Τι ανέφερε τότε, λοιπόν, το συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», του ΔΟΛ, που εν συνεχεία έκανε βουλευτή τον γιο του ο κ. Σαμαράς; Ανέφερε ότι ο κ. Χριστοφοράκος ουσιαστικά σας χάρισε ένα σπίτι στην Τήνο. Πήρε δάνειο 600.000 ευρώ και το πήρε με 60.000 ευρώ το ίδιο, το όμορο.

Σας τα καταθέτω για να τα θυμάστε.

Και να θυμάστε ότι την προσωπική επίθεση σας την κάνουν στελέχη που επιτρέπετε ακόμα να βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία, αλλοιώνοντας τη Νέα Δημοκρατία και ακολουθώντας το δρόμο που ακολούθησαν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Όμως, οι δύο «πελάτες» μου δεν είναι σήμερα εδώ. Ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος ήρθαν εδώ να συζητήσουν για τη διαπλοκή. Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί δεν είναι εδώ;

Ο κ. Βενιζέλος είναι ο φυσικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά είναι εκείνος που οδηγεί την κ. Γεννηματά στις πολιτικές της κινήσεις. Γιατί δεν ήρθε εδώ; Θα σας εξηγήσω αργότερα. Δεν ήρθε εδώ γιατί την τελευταία φορά που ήρθε, φώναζε από κάτω, όταν μιλούσα, «αλητάμπουρα». Και ήμουν εγώ ο «αλητάμπουρας», όταν ρώτησα αν υπάρχουν μετοχές του ομίλου Βγενόπουλου στο οικογενειακό του περιβάλλον. Ήμουν «αλητάμπουρας» τότε, γιατί ακόμα δεν είχε βγει η δίωξη για τον Βγενόπουλο. Τώρα, λοιπόν, κ. Βενιζέλο, από εκεί που μας ακούτε, από ψηλά, ποιος είναι ο «αλητάμπουρας»;

Για πείτε μας, τα 114 εκατομμύρια της εκθέσεως της Τραπέζης της Ελλάδος, πώς βγήκαν από τη δικογραφία;

Και οι τέσσερις μέτοχοι Μπακατσέλοι - εγώ ο «αλητάμπουρας» σας ρωτάω- είναι συγγενείς σας ή δεν είναι συγγενείς σας; Όμως, τώρα που βγήκε η δίωξη, φύγατε, κ. Βενιζέλο.

Φύγατε γιατί θα σας ρωτούσα και το άλλο, αυτό που είπα και διαψεύσατε ευγενικά στον ΣΚΑΪ. Ήσασταν στο σπίτι του Καλογρίτσα όταν μου προτείνατε να μπω στην Κυβέρνηση και όταν εν συνεχεία ζητήσατε να μην συνεργαστούμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όμως, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, κ. Βενιζέλο και κ. Σαμαρά, δεν είμαστε υποχείριο κανενός, δεν έχουμε πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από καμία τράπεζα και δεν μας κρατάει κανείς.

Περίμενα ο κ. Μητσοτάκης σήμερα να έρθει να μιλήσει για τη Siemens και να τελειώσει αυτή η ιστορία και να πει τη δική του άποψη, πέραν της σχέσεως της προσωπικής και της στενής που είχε με τον κ. Χριστοφοράκο. Το μόνο που απάντησε γι’ αυτό ήταν ότι αυτή η Κυβέρνηση καθυστέρησε να στείλει τη μετάφραση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Μα, ποιος καθυστέρησε; Μήπως καθυστέρησε κάποιος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών που λέγεται Ντογιάκος; Ο γνωστός Ντογιάκος. Τον λέγατε «Παναθηναϊκάκια»; Δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο γνωστός Ντογιάκος, ο οποίος αυτήν τη στιγμή διώκεται πειθαρχικά, ακριβώς γιατί καθυστέρησε να στείλει τη μετάφραση, όπως έκανε και σε άλλες σοβαρές δικογραφίες. Ποιανού ήταν φίλος ο Ντογιάκος; Τι έκανε στην υπόθεση Χαϊκάλη;

Η διαπλοκή, λοιπόν, δεν είναι μόνο διαπλοκή πολιτικής και επιχειρήσεων, αλλά είναι και ανθρώπων της εξουσίας. Από το 1999, από τη μαύρη περίοδο Σημίτη, είχαμε φέρει στο φως όλες τις μαύρες συναλλαγές των «Τσοχατζόπουλων», των «Λιακουνάκων», των «Παπαντωνίου», την ώρα που τα σκάνδαλα έπαιρναν μορφή, σάρκα και οστά, όχι κατόπιν εορτής, όπως έκαναν κάποιοι, αλλά από την πρώτη στιγμή.

Εκείνη την εποχή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντί να σταθούν στο θεσμικό τους ρόλο, με σακάτεψαν κι εμένα και συναδέλφους που δεν είναι σήμερα βουλευτές, όπως ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και άλλοι συνάδελφοι, που πληρώσαμε το τίμημα ότι συγκρουστήκαμε με αυτούς που κάποιοι παραπάνω μιλούσαν και δεν είναι σήμερα βουλευτές γιατί κόπηκαν.

Τα σκάνδαλα αυτά, λοιπόν, αντί να βγουν στις εφημερίδες των διαπλεκόμενων συμφερόντων, οι εφημερίδες έγιναν πιστόλια εναντίον μας. Σαράντα δημοσιεύματα συκοφαντικά από τον ΔΟΛ σε «Βήμα» και «Νέα» καταδικάστηκαν ως συκοφαντικά από το δικαστήριο τελεσίδικα. Και καταδίκασαν τότε σε πληρωμή αποζημίωσης 300.000 ευρώ. Δεν τα πήρα. Κακώς δεν τα πήρα τότε. Δεν τα πήρα, διότι θεώρησα ότι μόνο και μόνο η δημοσίευση στην πρώτη σελίδα θα με δικαίωνε. Αλλά συνέχισαν μετά πάλι, ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση.

Όταν έβγαλα τότε το θέμα Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, που βεβαίως μίλησα στην Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή και για τις ευθύνες των επόμενων, του Παπαντωνίου και όλων εκείνων που συνέχισαν τις συμβάσεις, όταν μίλησα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου, όταν μίλησα για τα CDS, δέχθηκα τη σφοδρότερη επίθεση που θα μπορούσε να δεχθεί Έλληνας πολιτικός. Και όταν πήγα στον κ. Σαμαρά την υπόθεση των CDS, ξέρετε τι μου είπε; «Εγώ τον Γιώργο δεν τον χτυπάω. Είναι φίλος μου». Του λέω: «Μα, εδώ προδίδεται η χώρα. Έχουν ποντάρει στην πτώχευση της χώρας. Να εξεταστεί πιθανή εμπλοκή της οικογένειάς του». Και η απάντηση ήταν: «Θα σε βγάλουμε τρελό. Μη συνεχίζεις την υπόθεση». Ήταν η υπόθεση που δούλεψα τότε με τη μακαρίτισσα την Αριστέα Μπουγάτσου, που έφυγε με αυτό το παράπονο.

Το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα εκατομμύρια που δίνονταν σε δημοσιογράφους και τα μέσα διαπλοκής την ώρα που η δημόσια υγεία κατέρρεε. Διαφήμιζαν σαν κολλητική ασθένεια τον καρκίνο. Μετά από αγώνα, βρήκα τα στοιχεία και τα παρέδωσα στο θεσμικό όργανο, στην ΕΣΗΕΑ. Πουθενά στον Τύπο. Και άρχισε η ομοβροντία των κακόβουλων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος μου από αυτούς που λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα. Πεντακόσιες χιλιάδες. Επτακόσιες χιλιάδες. Αυτά που έγραφαν.

Εγώ τα έδωσα ως είχα υποχρέωση και υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Μπήκαν εισαγγελείς. Άσκησαν κακουργηματικές διώξεις περί καταχραστών του δημοσίου. Κι εν συνεχεία, σιωπητήριο για τη διαπλοκή, ακόμα και όταν αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξαφανιστεί πορίσματα του ΣΔΟΕ και στην υπόθεση εμπλέκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής δημοσιογραφίας. Σήμερα, οι έμμισθοι των κατηγορουμένων συνεχίζουν να στοχοποιούν και να απειλούν. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι έρχεται η σειρά τους.

Και επειδή εγώ μιλάω με ονόματα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Άκουσα τη λέξη «Καλογρίτσας». Θα σας πω το εξής: Εμένα είναι κουμπάρος μου, ναι. Ξέρετε, ο ίδιος ισχυριζόταν ότι έχει βοηθήσει οικονομικά τον κουμπάρο του να κάνει δύο sites, ένα site αμυντικό, το «On Alert» και το «Newsit». Και μιλάω για τον δημοσιογράφο, τον κ. Ευαγγελάτο, με τον οποίο ήμασταν φίλοι, αλλά από τότε που έγινε η δημοσίευση για το ΚΕΕΛΠΝΟ μου κήρυξε τον πόλεμο.

Καταθέτω στη Βουλή για να υπάρχουν όλα τα δημοσιεύματα του «On Alert» με προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου.

Στον ανασχηματισμό ήρθε ο Πρωθυπουργός πάνω για να φύγω. Ξέχασα να καλέσω την Επιτροπή της Βουλής. Σύντομο ανέκδοτο το επίδομα παραμεθορίου. Προσωπικές επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα. Έφτασαν στο σημείο, όταν ήρθαν οι ήρωες προχθές στο Τατόι, οι 15 κομάντος και ο πιλότος μετά από σαράντα δύο χρόνια - και είναι κοινά αποδεκτό από όλους - να μην αναφέρουν στο ρεπορτάζ ούτε το όνομά μου. Ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου και ο πρώην Υφυπουργός Άμυνας ο κ. Δαβάκης. Τόσο φθηνό πόλεμο. Και αυτό το site βέβαια, όπως και το «Newsit», που καταθέτω όλα αυτά τα επιθετικά εις βάρος μου δημοσιεύματα είναι του κ. Ευαγγελάτου, του κουμπάρου του κ. Καλογρίτσα, που ο ίδιος o κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι είναι από πίσω και ότι οικονομικά βοήθησε στο να γίνουν τα sites. Θα το διερευνήσουν αυτό, επειδή με ρωτάγατε τα ονόματα των sites.

Και να πούμε και κάτι άλλο επ’ αυτού και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Θέλω να σας θυμίσω τι έδινε η GPO στις τελευταίες εκλογές. Η GPO είναι ιδιοκτησίας του κ. Καλογρίτσα με συνέταιρο τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη και παραμένει συνέταιρός του, για να δούμε πού τον χρεώνουν τον Καλογρίτσα.

Η διαφορά, για να σας θυμίσω, ήταν 35,46% ο ΣΥΡΙΖΑ και 28,09% η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή 7,5% μονάδες. Η GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega στις 2/9: η διαφορά στο 0,3%. Στις 11/9, η διαφορά στο 0,2%, μειώνεται η διαφορά. Στις 18/9 - εκεί δεν μπορεί θα ξεφτιλιστεί - πάει στο 2% η διαφορά. Εν συνεχεία ήταν 7,5% μονάδες η διαφορά.

Τελευταία μέτρηση που έβγαζαν για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. «Ναι» 44,1% και «Όχι» 43,7%. Μπροστά στο δημοψήφισμα, μπροστά στη μέτρηση της GPO του κ. Θεοδωρικάκου και του κ. Καλογρίτσα ήταν το «Ναι» και το «Όχι» απείχε 0,4%, από 24%. Αυτή είναι η διαφορά μας για τις σχέσεις μεταξύ ακόμη και αυτού που επιλέξατε να μας χρεώσετε ως δικό μας υποψήφιο, με τις πραγματικές σχέσεις που εσείς έχετε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

το ίδιο έγινε με την Τράπεζα Αττικής, η οποία είχε μετατραπεί μαζί με την ΕΥΔΑΠ σε ένα άντρο πληρωμής εκτελεστών, δημοσιογράφων και καναλιών. Μοίραζαν δημόσιο χρήμα σε μέσα και δημοσιογράφους, προκειμένου να εξοντώσουν πολιτικούς αντιπάλους. Σήμερα που η συμμορία οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη, αντί να σιωπούν ζητάνε και τα ρέστα με εφημερίδες των 500 φύλλων, με sites τα οποία καταδικάζονται από Υπουργούς για συκοφαντικές δυσφημήσεις και συλλαμβάνονται. Και συνεχίζουν να τους πληρώνουν.

Θα μπορούσαμε και εμείς να συνδιαλλαγούμε και εγώ προσωπικά με την διαπλοκή, για να εξασφαλίσω την πολιτική μου καριέρα. Αλλά δεν το έκανα, γιατί δεν θα μπορούσα σήμερα να εμφανιστώ στη Βουλή και δεν θα μπορούσα να καταγγείλω τους «Τσοχατζόπουλους», τους «Παπαντωνίου» και τις «ορντινάτζες» τους και τον «αρχιερέα», τον κ. Σημίτη.

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, έχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του κ. Τσοχατζόπουλου, τον κ. Οικονόμου. Δεν το ξέρατε ότι ήταν το δεξί χέρι του κ. Τσοχατζόπουλου; Κατηγορείτε αυτή την Κυβέρνηση ότι συνεργάζεται με το κακό ΠΑΣΟΚ, όταν εσείς έχετε βουλευτή σας το δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου; Αυτή είναι η αλήθεια.

Εκλεγμένος βουλευτής, δεν έχω καμία αντίρρηση, έχει γυρίσει όλα τα κόμματα, αλλά είναι βουλευτής δικός σας. Και κατηγορείτε την Κυβέρνηση.

Και φυσικά, όλοι αυτοί που συνεργάστηκαν, εμφανίστηκαν ως αρχηγοί κομμάτων. Περίοπτη θέση ο κ. Βενιζέλος, ο πολιτικός συνέταιρος του κ. Σαμαρά, ο οποίος έδωσε ασυλία στους Γερμανούς των υποβρυχίων. Και την ίδια στιγμή ξεκινούσε στο Μόναχο η διερεύνηση του σκανδάλου για τις μίζες.

Επειδή είναι μικρός ο κόσμος, καταθέτω στη Βουλή την ομιλία της κ. Μπακογιάννη για το θέμα των υποβρυχίων, η οποία παραδέχεται ότι δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι ένα σκαστό σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς που έχει όλα τα στοιχεία της διαπλοκής πολιτικής, επιχειρηματιών, επιχειρήσεων, μεσαζόντων, παρένθετων προσώπων, που ανθούν στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της Εισαγγελίας του Μονάχου και το λέει καθαρά με ονοματεπώνυμο. Αναδεικνύεται και από τη συστηματική έρευνα που έγινε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Προκύπτει και από τα πορίσματα. Ντόρα Μπακογιάννη, όταν κάναμε την έρευνα για τα υποβρύχια.

Και επειδή βλέπω και παλιούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται σήμερα παρόντες, τους ερωτώ: Αυτούς τους δύο φακέλους τούς θυμάστε;

Είναι οι δυο φάκελοι που το τμήμα τεκμηρίωσης της Νέας Δημοκρατίας έκανε για την υπόθεση των υποβρυχίων. Αυτοί που εν συνεχεία ήρθατε εδώ να δώσετε άφεση αμαρτιών με την ψήφο σας, για να μην χαλάσετε τον «γάμο» με τον κ. Βενιζέλο. Μεταβιβάζεται, λοιπόν, το ναυπηγείο στον κ. Σάφα και τα δύο υποβρύχια του Βενιζέλου κόστισαν 100 εκατομμύρια, παραπάνω δηλαδή από αυτά του Τσοχατζόπουλου, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Τι κάνει ο κ. Βενιζέλος; Ψηφίζει παρέα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη κ. Παπακωνσταντίνου, νόμο για να γλυτώσει από τις ευθύνες του και να γλυτώσει μαζί και τους ξένους που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο.

Και ποιοι αναγκάζονται να ψηφίσουν; Υπό την απειλή της διαγραφής του κ. Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία. Ο Άρειος Πάγος έρχεται και ζητάει την άρση της ασυλίας του, μαζί με τον Παπακωνσταντίνου για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο. Τότε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υπουργός του κ. Σαμαρά, ο φίλος του κ. Μπίρμπου, του κ. Λυμπερόπουλου, του κ. Ασημακόπουλου βάζει την υπόθεση στο συρτάρι και την ανασύρει μια μέρα πριν ο Σαμαράς κλείσει τη Βουλή, για να φυγαδεύσει τον συνέταιρό του. Έφτιαξαν και τροπολογίες νύχτα για να αποφυλακίσουν τους επίορκους των ναυπηγείων. Είναι καταγεγραμμένα όλα στα Πρακτικά.

Σήμερα, λοιπόν, ο Σάφα απαιτεί από το ελληνικό δημόσιο ένα δισεκατομμύριο ευρώ από την αμαρτωλή αυτή σύμβαση του Βενιζέλου. Και μιλάμε για τον ίδιο τον Σάφα, τον Αντιπρόεδρο της MIG του Βγενόπουλου, τον οποίο με τέτοια λύσσα υποστήριζε ο κ. Βενιζέλος. Είναι αυτός που τον ρώτησα, όπως είπα και πριν, τη συγγένειά του και με φώναζε «αλητάμπουρα» μέσα στη Βουλή.

Εδώ γεννιόνται και άλλα ερωτήματα. Πώς τα στελέχη του κ. Βγενόπουλου στην Κύπρο κατά διαβολική σύμπτωση συναντιόνταν με Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ λίγες μέρες πριν αυτοί αποφασίσουν ότι θέλουν να φύγουν από το Κίνημα και να προχωρήσουν σε αποστασία; Ποια η σχέση του κ. Βγενόπουλου με τον κ. Άθω Κοιρανίδη; Εκπρόσωπός του ήταν στην Κύπρο, εκπρόσωπος του Βγενόπουλου.

Και εδώ τα μέσα πάλι σιώπησαν. Με λύσσα προσπαθούν να κρύψουν τις ημέρες και τα έργα της κ. Τσατάνη, η οποία τιμωρήθηκε πειθαρχικά, ενώ η ανάθεση της δικογραφίας που η ίδια είχε αρχειοθετήσει οδηγεί σε νέες κακουργηματικές διώξεις.

Και φυσικά ένα από αυτά που πρέπει να μας απασχολήσουν και θα μας απασχολήσουν σε εξεταστική επιτροπή σύντομα πιστεύω είναι τα θαλασσοδάνεια της Marfin, με ζημία 114 εκατομμύρια ευρώ σε έγγραφο που υπάρχει μέσα στη δικογραφία, το οποίο τραβήχτηκε εν συνεχεία. Και τι κάνει η κ. Τσατάνη; Αντιγράφει απόσπασμα από το υπόμνημα του κατηγορουμένου κ. Μάγειρα, προκειμένου να αρχειοθετήσει την υπόθεση. Σήμερα όλα έρχονται στο φως. Και αυτό αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί πλέον χωρίς φόβο και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ στο παρελθόν αρκούσε ο λόγος ενός πρωθυπουργού για να συγκαλυφθούν ακόμα και οι απόπειρες εξαγοράς βουλευτών.

Υπάρχει Πρόεδρος δικαστηρίου η οποία κατήγγειλε ότι την κάλεσαν στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να μην καταλογίσει αστικό δικαστήριο μεγάλο πρόστιμο σε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που είχα καταθέσει. Το κατήγγειλε και την εδίωξαν κιόλας. Αυτή είναι η παρέμβαση την οποία κάνατε στη δικαιοσύνη.

Και ο άλλος εταίρος της διαπλοκής, που ήταν μια ομάδα κακών δικαστικών λειτουργών, που δεν τίμησαν τον όρκο τους, είναι αυτοί που την εποχή του κ. Σαμαρά άφησαν να φτερουγίζουν καταζητούμενοι σήμερα, όπως ο Μεταξάς ή ο Λυγινός, που σημειωτέον διαχειρίζεται «μαύρο» πολιτικό χρήμα από μίζες.

Τα ονόματα του Λυγινού και του Μεταξά τα έχω καταθέσει ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη Siemens. Και δεν βλέπω εδώ τον κ. Τζαβάρα. Μαζί τα ψάχναμε με τον κ. Τζαβάρα τότε.

Ο κ. Λυγινός και ο κ. Μεταξάς, λοιπόν, κατονομάζονται στο πόρισμα. Ξέρετε γιατί δεν περιέχονται στο πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί ζήτησε ο κ. Σαμαράς τότε να μην μπουν τα ονόματα αυτά και αναγκάστηκα να καταθέσω ξεχωριστώ πόρισμα.

Αυτή η εξεταστική επιτροπή έβγαλε αποζημίωση για το ελληνικό δημόσιο δύο δισεκατομμύρια ευρώ και εν συνεχεία η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου πήγε και συμβιβάστηκε. Συμβιβάστηκε με ψήφο στη Βουλή και μάλιστα, ακόμα και το συμβιβασμό τον οποίο έκανε μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν τον τηρεί η Κυβέρνηση. Αφού δεν τον τηρεί πρώτα απ’ όλα η Siemens. Η Siemens είναι να καταβάλει, δεν είναι η Κυβέρνηση.

Ο κ. Ευσταθίου με τα ηλεκτρονικά των υποβρυχίων που υπερτιμολογούσε και μοίραζε μίζες για να κρυφτεί ο Λιακουνάκος, η Rheinmetall με τα ηλεκτρονικά των Leopard που σήμερα για πρώτη φορά καλούνται να πληρώσουν κολοσσιαίες αποζημιώσεις, ενώ διερευνάται και ο ρόλος του Παπαντωνίου. Ο Ντερμιτζιάν που κατέθεσε τα 25 εκατομμύρια σε λιβανέζικη εταιρεία του Πούκλερ, χρηματοδότη του κ. Σρέντερ και άλλων Γερμανών πολιτικών, αλλά οι λογαριασμοί του δεν ανοίχτηκαν ποτέ, γιατί έκανε τη συνδιαλλαγή στο Μόναχο, ενώ έχει αποδειχτεί πως πήρε λεφτά από τον Ματαντό, τον οποίο κάποιοι επιχείρησαν να φυγαδεύσουν, αναγνωρίζοντας δεδικασμένο στη Γερμανία, αθωώνοντας έτσι και τον Χριστοφοράκο. Αυτά εμποδίσαμε, κύριοι, ως Κυβέρνηση.

Πρόσωπα όπως ο Σκλαβούνης της UBS, που ο Σαμαράς τοποθέτησε στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και έπειτα - και αυτό χρεώνω στον κ. Μητσοτάκη, όχι το παρελθόν - ο κ. Μητσοτάκης τον πήρε και τον έβαλε σύμβουλό του σε θέματα ανάπτυξης. Ο Σκλαβούνης εμπλέκεται σε τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής το οποίο αποκαλύπτουν οι «Financial Times» και βασίζεται σε cd που είχαν αγοράσει οι γερμανικές Αρχές το 2012. Άρα, ο κ. Σκλαβούνης, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Μητσοτάκης γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν. Σε λίγο ο ελληνικός λαός θα μάθει γιατί το έκαναν. Γιατί σε λίγες μέρες επάνω στο θέμα αυτό θα είναι ραγδαίες οι εξελίξεις. Θα οδηγήσουν, πιστεύω, σε νέα εξεταστική.

Το θράσος τους, όμως, το αντλούσαν από τη βεβαιότητα ότι τα μέσα της διαπλοκής δεν θα αποκάλυπταν ποτέ τις έκνομες ενέργειές τους. Αντίθετα, λειτουργούσαν ως εκβιαστές απέναντι σε πολιτικούς που τολμούσαν να ορθώσουν το ανάστημα και να απαιτήσουν κάθαρση. Αυτό ζήσαμε στο πετσί μας, συκοφαντίες, διώξεις.

Σκοτώσατε τον πατέρα μου, ξεφτιλίζοντάς τον στα 86 χρόνια του. Αθωώθηκε από το ΣΔΟΕ σε έρευνα που έγινε, αλλά έφυγε από καρκίνο, ένας άνθρωπος που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα μέχρι τα 86 του χρόνια να οδηγηθεί όχι σε έρευνα, όχι σε δικαστήριο, αλλά ούτε να τον κατηγορήσει ένας άνθρωπος που είχε μαζί του συναλλαγές. Γιατί έτσι καταντήσατε, συνήγοροι του ΠΑΣΟΚ και εκτελεστές του οποιουδήποτε τολμάει να μιλήσει.

Τώρα η πολιτική κάλυψη τέλειωσε και ο λογαριασμός έρχεται, γιατί αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη ούτε από κλακαδόρους, ούτε από πιστόλια, ούτε από κουμπάρους, ούτε από νταβατζήδες. Για αυτό υπάρχει η βούληση να μην μείνει κανείς στο απυρόβλητο.

Πάμε τώρα στην υπόθεση των υποκλοπών, συνωμοσιολογία για κάποιους. Αυτή η σκοτεινή μεθόδευση ταυτίζεται με τις ολέθριες συμβάσεις Σημίτη και ειδικά με το C4I. Όταν καταγγείλαμε τον κολλητό τότε των αδελφών Παπανδρέου, τον κ. Τρεπεκλή, για τη νόμιμη προμήθεια των 6,5 εκατομμυρίων για το σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ, κάποιοι του έκαναν αγιογραφίες στα μέσα της διαπλοκής. Όταν η Εξεταστική του 2010 για τη Siemens αποκάλυπτε ότι δεν υπήρχε ενεργό ένταλμα για τον Χριστοφοράκο για το θέμα του C4I, ένταλμα που ο Εισαγγελέας του Μονάχου είχε δηλώσει ότι θα το αποδεχτεί και θα το εκτελέσει, με έλεγαν συνωμοσιολόγο, όπως και σήμερα, οι ορντινάντσες της διαπλοκής, οι ίδιες που σήμερα με κατηγορούν. Και βεβαίως, είναι η ώρα η δικαιοσύνη να μπει στην υπόθεση για να μάθουν επιτέλους πώς επιβιώνουν κάποιοι σε πασίγνωστες πολιτικές οικογένειες που δεν έχουν πια παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Κάποιοι στην πολιτικοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είμαστε χρυσόψαρα. Χρυσόψαρα δεν είναι ούτε οι πολίτες όμως. Και αναφέρομαι σε εσάς, κ. Μητσοτάκη, που σήμερα ήρθατε εδώ να μιλήσετε για διαπλοκή, την ίδια στιγμή που σας στηρίζουν οι καναλάρχες, οι οποίοι κατηγορούσαν τον ίδιο σας τον πατέρα για χρηματισμό. Ανοίξτε το site «Κουρδιστό Πορτοκάλι» να δείτε τη συνέντευξη Αλαφούζου όταν μίλησε για τα 600.000 δολάρια στη «Mayo» και εν συνεχεία την επιταγή του ενός εκατομμυρίου, για να δείτε πώς ακριβώς είναι ο εκβιασμός. Και να είστε σίγουρος ότι όταν υπάρχουν τέτοιου είδους επιταγές και τέτοιου είδους transfers θα υπάρχουν και οι εκβιασμοί.

Εμείς είμαστε μια Κυβέρνηση από δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και κόμματα. Έχουμε όμως ένα κοινό, το οποίο θα μας ενώνει μέχρι τέλους και θα βγάλουμε και αυτήν την τετραετία και την επόμενη τετραετία: Δεν μας κρατάει κανείς, δεν απειλούμαστε από κανέναν, δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

Και καλώ όσους καταλαβαίνουν την εθνική ανάγκη να τελειώσει η μεταπολίτευση και όσοι καταλαβαίνουν πλέον από τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί την «πατερίτσα» του ΠΑΣΟΚ και να συγκαλύπτει αυτά για τα οποία οι παλαιοί συνάδελφοί σας έδωσαν μάχες, ελάτε να στηρίξετε αυτήν την Κυβέρνηση προκειμένου στην πατρίδα μας να μην υπάρχουν πλέον ούτε εκβιαστές ούτε εκβιαζόμενοι. Αυτή είναι η διαπλοκή».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ