2016-10-17 04:22:13
Φωτογραφία για Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης
Εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι το deal Μαρινόπουλου- Σκλαβενίτη, καθώς ήδη η τελευταία ζήτησε το «πράσινο φως» για τη συγκέντρωση.

Ηδη έχει γνωστοποιηθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή η συγκέντρωση με την οποία η νέα εταιρεία που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Σκλαβενίτη με το διακριτικό τιτλο «Ελληνικές Υπεραγορές» αποκτά τον έλεγχο, μέσω της μεταβίβασης τμήματος του ενεργητικού και παθητικού των υπό εξυγίανση εταιρειών: Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο η Μαρινόπουλος αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει στην Ελληνικές Υπεραγορές το σύνολο των μετοχών που αυτή κατέχει κατά πλήρη κυριότητά της στις εταιρείες ΜΑΡΚΕΤΑ, ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ, TOP HOUSE, ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ και ΖΕΥΞΗ.

H Επιτροπή Ανταγωνισμού φέρεται να έχει κάνει μια σχετική προεργασία στο θέμα και είναι προφανές ότι λόγω της κρισιμότητας της συγκεκριμένης συμφωνίας το δυναμικό της ανεξάρτητης αρχής θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην εξαντλήσει τον προβλεπόμενο από τον νόμο χρόνο, που είναι 90 ημέρες.

Από την άλλη μεριά, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης απαιτείται μελέτη του δικτύου σούπερ μάρκετ  σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές όπως η Αττική και η Κρήτη και να μην επηρεάζεται ουσιωδώς αρνητικά ο προβλεπόμενος κύκλος εργασίας της νέας εταιρείας στις περιοχές αυτές σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της Μαρινόπουλος για το έτος 2015.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ