2012-05-18 01:48:13
Φωτογραφία για ALTER: Διαβάστε τι έγινε στη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων...
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων, σε μια...ύστατη προσπάθεια να παρουσιαστεί από την πλευρά των -επί 12 και πλέον μήνες- απλήρωτων μια συμβιβαστική πρόταση με την...αδιάφορη εργοδοσία. Έστω και την τελευταία στιγμή η εξεύρεση λύσης είναι απαραίτητη για την επαναλειτουργία του Alter.

Η πρόταση αυτή έγινε μετά την αδιαλλαξία της νέας διοίκησης του Γιώργου Κουρή να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων...και να κάνει επιτέλους μια "ρεαλιστική πρόταση στους εργαζόμενους", όπως τους είχε επισημάνει και ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας κ.Κουτρουμάνης στη διμερή συνάντηση που είχαν πριν το Πάσχα.

Από την μεριά της...η πλευρά Κουρή είχε περιοριστεί σε ένα δισέλιδο άρθρο της Αυριανής, όπου εκθείαζε το έργο Κουτρουμάνη...κατά τη γνωστή και πάγια τακτική του γνωστού εκδότη να αλλάζει πολιτικές πεποιθήσεις ανάλογα με...τα συμφέροντα της.


Που μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία...σήμερα να είναι με τον Τσίπρα, χθες με τον Σαμαρά και αύριο με τον Τσίπρα. Αυτά είναι γνωστά βέβαια, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν γραφτεί, παντού στο διαδύκτιο, οι γνωστές...κωλοτούμπες Κουρή, που θα ζήλευε ακόμα και ο καλύτερος των 300 του Κοινοβουλίου.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μπορεί η πλευρά Κουρή να αποφεύγει τη συζήτηση "όπως ο διάβολος το λιβάνι", παρόλαυτά τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν οι επισκέψεις μελών του νέου ΔΣ, που όρισε ο εκδότης. Μαζί με αυτούς δίνει το παρόν και ο ειδικός μεσολαβητής για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99, κ. Γ.Καταγής. Ο τελευταίος έχει κατηγορηθεί από τους εργαζόμενους για χαρακτηριστική καθυστέρηση στην...εισήγηση του στο δικαστήριο.

Στην ουσία: Το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα στους κύκλους των εργαζομένων του Alter, με μερίδα εργαζομένων του, που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην εργασία τους..."ακόμα και με ένα μισθό, φτάνει να σωθεί το κανάλι"

Σήμερα κατατέθηκε μια πρόταση από συνδικαλιστές τεχνικούς προς τους εργαζόμενους που είχε ως εξής: "Επειδή δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά Κουρή, θα υποβάλουμε στη διοίκηση ένα χαρτί με τις ατομικές απαιτήσεις του κάθε εργαζόμενου προκειμένου να επαναλειτουργήσει το κανάλι". Όπως είπε ο εκπρόσωπος των Τεχνικών Ν.Σπυρέας, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι και ο ίδιος έχει ενστάσεις προς αυτή την πρόταση. Αλλά είναι η μοναδική διέξοδος, προκειμένου να ικανοποιηθούν όσοι θέλουν να επαναλειτουργήσει το κανάλι, με ένα ποσό έναντι των δεδουλευμένων...τους καλύπτει, προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Τότε ακολούθησε πανικός: Οι τόνοι ανέβηκαν, πολλοί ήταν αυτοί που είδαν αρνητικά την κίνηση αυτή, αφού για πολλούς δεν εξασφαλίζεται ο κόπος δώδεκα και πλέον μηνών. Για άλλους η πρόταση αυτή έγινε αργά. Ενώ κάποιοι που υποστήριζαν ότι θα πρέπει να ρίξουν "νερό στο κρασί τους" και να ζητήσουν λιγότερα από αυτά που τους οφείλονται -με κίνδυνο, να χαθούν τα υπόλοιπα-, άρχισαν να το σκέφτονται...διαφορετικά: "Αν δηλαδή εγώ ζητήσω 5 και ο άλλος 15, γιατί εγώ να γυρίσω με λιγότερα;". Γιατί τελικά ακόμα και οι πιο φιλοεργοδοτικοί κύκλοι ξέρουν πολύ καλά, ότι όπως και να έχει ο Κουρής...δε φημίζεται για τη συνέπεια του στις πληρωμές.

Δυστυχώς, αυτή η πρόταση περισσότερο δίχασε, (προς μεγάλη χαρά της διοίκησης) παρά κάλυψε ακόμα και τη μερίδα των εργαζομένων (μικρή όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) που σκέφτονταν να γυρίσουν στην εργασία τους όχι απλά με "κούρεμα", αλλά με ξύρισμα κεφαλής...που θα ζήλευε και ο "Καιάδας".

Θα επανέλθουμε επί του θέματος με περισσότερες λεπτομέρειες, πάντα με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους 650 δέσμιους της κακοδιαχείρησης Γιαννίκου που τη διαδέχτηκε...το "φέσι" του Κουρή...

πηγή: pressarismenos
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ