2016-11-07 00:40:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Ποτέ την Κυριακή φώναξαν οι εμποροϋπάλληλοι - Διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων
"ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ" φωνάζουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα που διαμαρτύρονται για το άνοιγμά τους σήμερα Κυριακή Αρκετά καταστήματα, κυρίως πολυεθνικών, είναι ανοικτά και σήμερα στο κέντρο της Πάτρας με ωράριο 11 το πρωί με 6 το απόγευμα, ενώ κάποια μέχρι και τις 8 το βράδυ

Ο Σύλλογος Εμπορουπαλλήλων Πάτρας από την άλλη πλευρά, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.) ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

"Ενώ οι επιχειρήσεις καθημερινά βάζουν λουκέτο κατά δεκάδες, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάζεται με ωράρια πλήρως απελευθερωμένα, ενώ οι εργαζόμενοι αμείβονται με τους κατώτατους μισθούς που έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας, οι δανειστές, η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές επιμένουν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


Οι εμποροϋπάλληλοι λοιπόν τους ξαναλέμε

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δεν λείπουν οι ώρες από τους καταναλωτές για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα για να ζήσουν. Τους λείπει η πλήρης και σταθερή εργασία, η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο είχαμε μόνο μια Κυριακή για να ξεκουραστούμε, να βρεθούμε με τις οικογένειές μας, να πάμε στην Εκκλησία.

Όλοι μαζί: εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, καταναλωτές να καταργήσουμε στην πράξη τον αντεργατικό Νόμο 4177/13 για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ούτε ένα ευρώ την Κυριακή στην αγορά".

Μάλιστα πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Δείτε φωτογραφίες:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ