2012-05-19 00:42:07
Φωτογραφία για Σε ιστορικό χαμηλό το γερμανικό κόστος δανεισμού
Σε ιστορικό χαμηλό υποχώρησαν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων σήμερα, μετά από τη μαζική υποβάθμιση του αξιόχρεου των ισπανικών τραπεζών από τον οίκο... Moody's, που ενέτεινε τους φόβους για οικονομική κατάρρευση της ευρωζώνης εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.

Μάλιστα, ο David Schnautz, αναλυτής στην Commerzbank δήλωσε στο Reuters πως η απόδοση διετών Γερμανικών ομολόγων, που είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά των 2,8 μονάδων βάσης, ενδέχεται να υποχωρήσουν σε αρνητικό έδαφος καθώς οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο να είναι σίγουροι πως θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω και όχι να αποκομίσουν κέρδη.

Ορισμένοι αναλυτές, ωστόσο, δεν ήταν τόσο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στα γερμανικά ομόλογα. «Εδώ υπάρχει μια παγίδα» είπε στο Reuters ο Αθανάσιος Λαδόπουλος, συνέταιρος και υψηλόβαθμος διαχειριστής κεφαλαίων στο hedge fund Swiss Investment Managers. «Αν αυτές αποτελούν θέσεις short, τότε καλώς. Αν όμως έχουμε το σενάριο βίαιης διάσπασης της ευρωζώνης... τότε η Γερμανία θα βρεθεί να κατέχει πολλές εξασφαλίσεις με χαμηλή, ή μηδενική αξία - κάτι που θα πλήξει τις γερμανικές τράπεζες και τα ομόλογα τους».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ