2012-05-19 03:42:19
Φωτογραφία για CNN: Η Ελλάδα του 2012 είναι οι Βερσαλλίες του 1919;
Το CNN συνεχίζει να έχει στο επίκεντρο των αναφορών του στα τελευταία νέα τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα. Στη συνέχεια του άρθρου ο ανταποκριτής του CNN αναφέρεται στους αριθμούς που ποτέ δεν λένε ψέμματα.

«Οι αριθμοί δημοσιεύθηκαν την Τρίτη και δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του 2011, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7%. ενώ ο οίκος Barclays εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της απώλειας ήρθε τους τελευταίους τρεις μήνες - όταν η οικονομία σημείωσε εντυπωσιακή πτώση της τάξης του 5,1%.

Μια ματιά στο World Economic Outlook του ΔΝΤ δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ακόμα και στις πιο σκοτεινές ημέρες της ύφεσης καμία άλλη ανεπτυγμένη χώρα δεν υπέφερε από τέτοιες μεγάλες απώλειες (-2,4% στις ΗΠΑ Βρετανία -4,9% Ευρωζώνη -4,1%).

Είναι πλέον σαφές ότι η οικονομία στην Ελλάδα έχει πέσει από έναν γκρεμό. Έχει υποστεί πέντε χρόνια εξουθενωτικής ύφεσης και κάθε προοπτική θα αργήσει να φανεί στον ορίζοντα αφού ακόμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τα επόμενα χρόνια.

Αλλά ακόμα και για το τι θα συμβεί την Τρίτη το βράδυ υπάρχει σύγχυση.Θα καταφέρει η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα που χρειάζεται για την διάσωσή της;Απάντηση δεν έχουμε καθώς το Eurogroup ακύρωσε την συνάντηση της Τετάρτης και αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μάλλον δεν κάνει όσα θα πρεπε»
karfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ