2016-12-09 14:18:09
Φωτογραφία για Αυτή είναι η ώρα που πρέπει να κάνεις γυμναστική αν θες να έχεις ουσιαστικό αποτέλεσμα
Ανατροπή: Μία νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα για το ιδανικό timing της προπόνησής σου Σε μία έκρηξη ειλικρίνειας θα λέγαμε πως η καλύτερη ώρα της ημέρας για να κάνεις γυμναστική είναι η 25η (αστειάκι), αλλά δεν θα το πούμε γιατί το γυμνασμένο το κορμί κάνει τόσο καλό στην υγεία και τη ψυχολογία σου που πραγματικά αξίζει τον κόπο να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα για να πας στην προπόνηση.

Ή μήπως είναι καλύτερα το απογευματάκι;

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση της Σύγχρονης Βιολογίας, όλα εξαρτώνται από την ώρα που ξυπνάς. Η έρευνα έδειξε πως όσοι ξυπνούν πολύ νωρίς το πρωί αποδίδουν τα μέγιστα αργά το μεσημέρι. Αντίστοιχα, για εκείνους που αποχωρίζονται το παπλωματάκι τους μία κάπως πιο φυσιολογική ώρα  (δηλαδή 9:00-10:00), συστήνεται να γυμνάζονται το απόγευμα και οι τυχεροί άνθρωποι που δεν ξυπνούν πριν τις 11:00 ας κλείνουν την πόρτα του γυμναστηρίου τελευταίοι το βραδάκι. Λογικά πράγματα.

Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται και ανατρέπει τη γνωστή (σαδιστική) θεωρία (και άρα τις έρευνες στις οποίες είχε στηριχθεί) κατά την οποία η ιδανική ώρα για άσκηση είναι το πρωί για όλους ανεξαιρέτως "γιατί αυξάνει το μεταβολισμό όλη την υπόλοιπη μέρα, χαρίζει ενέργεια και πνευματική εγρήγορση για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και διατηρεί υψηλά τη διάθεση μέχρι το βράδυ". Αμ δε! Η σωστή προπόνηση είναι αυτή που σέβεται το ατομικό βιολογικό ρολόι μας και το δικαίωμα στον ύπνο. Γύρνα πλευρό.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ