2016-12-11 10:38:55
Φωτογραφία για Γ.Πατούλης στο HealthReport.gr: «Ερασιτέχνες της πολιτικής όσοι πάγωσαν τις προσλήψεις στα νοσοκομεία»!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στο μεγάλο θέμα του παγώματος των διορισμών σε πολλά δημόσια νοσοκομεία λόγω λανθασμένων επιτροπών κρίσεων, αναφέρεται εκτενώς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης.

Με δηλώσεις του στο HealthReport.gr ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στηλιτεύει τη διαδικασία αλλά και τον ερασιτεχνικό τρόπο οργάνωσης, όπως λέει του διαγωνισμού για τις προσλήψεις γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία.

Όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr, αρκετές κρίσεις γιατρών, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη 760 μόνιμων ειδικών γιατρών στο ΕΣΥ, πάγωσαν επειδή δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και στα συμβούλια κρίσεων συμμετείχαν και Συντονιστές Διευθυντές ενώ απαγορεύεται από το νόμο. Διαβάστε ΕΔΩ την αποκάλυψη του HealthReport.gr που προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στους γιατρούς αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας: «Παγώνουν διορισμοί μόνιμων γιατρών! Ανακαλούνται κριτές. Όλη η εγκύκλιος».


Αποτέλεσμα ήταν να ανακληθούν κριτές από τα συμβούλια κρίσεων και αρκετοί γιατροί που βαθμολογήθηκαν να πρέπει τώρα να ξαναπεράσουν τη διαδικασία.

Και βέβαια οι διορισμοί τους παγώνουν μέχρι να ολοκληρωθεί εκ νέου η διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μιλά για ερασιτεχνισμό και προχειρότητα, ενώ επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να λύσει άμεσα το πρόβλημα.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr: «Για άλλη μία φορά δείχνεταιπροχειρότητα ακόμη και στον τρόπο που θα επιλεγούν κάποιοι γιατροί σε ένα διψασμένο ΕΣΥ, το οποίο θέλει νέο ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση των διευθυντών πριν τη συνταξιοδότηση τους.

Αυτοί οι νέοι γιατροί λοιπόν ήρθαν αντιμέτωποι με τον ερασιτεχνισμό των διαδικασιών για την δυνατότητα επιλογής τους μέσα από τις επιτροπές κρίσεως.

Και ειδικά όπου είχαν ορίσει ως εισηγητές κρίσεως συντονιστές διευθυντές, κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου του 2009».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ καλεί τους αρμόδιους υπουργούς μέσω του HealthReport.grνα δώσουν άμεσα τέλος στην ταλαιπωρία αυτή, τόσο των γιατρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις όσο και των ασθενών που περιμένουν να καλυφθούν θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία για να εξυπηρετηθούν:

Ο Γιώργος Πατούλης

«Θα πρέπει λοιπόν οι κατέχοντες τα αξιώματα του υπουργού, να καταλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν όχι μόνο στην καθυστέρηση του να γίνει ο διαγωνισμός με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ασθενή πολίτη, αλλά και τις γραφειοκρατικές αδυναμίες λόγω του ασυντόνιστου των ενεργειών του υπουργείου, όπως ακριβώς στην περίπτωση αυτή.

Πλέον οι ασθενείς, που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο τους ερασιτέχνες της πολιτικής και ιδιαίτερα στο πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ARM ανοίγει το δρόμο για τα 7nm!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ARM ανοίγει το δρόμο για τα 7nm!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ