2016-12-11 19:03:11
Φωτογραφία για Ώρα για πολιτική διαπραγμάτευση!
«Εγώ δεν θα πάω σε εκλογές, εσείς θα με βοηθήσετε να μην πάω;»: κάπως έτσι πρέπει να διαβαστεί η χθεσινοβραδινή διαβεβαίωση του Α. Τσίπρα, για «εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2019» (όπως θα πρόσεξαν όσοι παρακολούθησαν την ομιλία του, δεν αναφέρθηκε μόνο στο έτος διεξαγωγής των εκλογών, αλλά προσδιόρισε και την εποχή, και αφού θα έχουν προηγηθεί -όπως ο ίδιος διευκρίνισε- ευρωεκλογές και δημοτικές τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου).

Και είχε το μήνυμα αυτό η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού, γιατί η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, είναι αυτή της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Με κορύφωση, τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, εκεί όπου αναμένεται ότι θα ειπωθούν πολλά με την Α. Μέρκελ.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνει κανείς ότι σωστά αναλυτές και πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το ένα μετά το άλλο, όλα τα ευρωπαϊκά «χαρτιά» στα οποία είχε ακουμπήσει ο Α. Τσίπρας (Ολάντ, Ρέντσι) αποχωρούν από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μόνο που το ίδιο πρόβλημα, ανταπαντούν συνεργάτες του Έλληνα πρωθυπουργού, αντιμετωπίζουν Βερολίνο και Βρυξέλλες: όταν η Ευρώπη είναι σε αναταραχή, είναι να πολυτέλεια να κρατάς ανοιχτή ακόμη μία «πληγή» (ελληνικό πρόγραμμα).


Αλλά η Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι η μοναδική «εξόρμηση» του Α. Τσίπρα: αμέσως μετά θα μεταβεί στο Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στο 5ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ και ο Ε. Τσακαλώτος θα βρίσκεται εκεί.

Αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση, στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κέρδισαν κατά κράτος τον αντίπαλό τους. Ότι το κλίμα άλλαξε άρδην το βράδυ που ο πρωθυπουργός έκανε τις γνωστές εξαγγελίες, ότι το κόμμα τους ήταν και πάλι το κόμμα της αξιοπιστίας. Θεωρούν επίσης ότι ο Α. Τσίπρας κατήγαγε μια προσωπική νίκη εις βάρος του Κ. Μητσοτάκη, στο δύσκολο μάλιστα πεδίο της οικονομίας , και χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε άλλα πιο προνομιακά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «μονοπάτια» (διαφθορά κ.ο.κ.).

«Εκείνος (σ.σ. ο Κ. Μητσοτάκης δηλαδή) θα προβλέπει καταστροφές και θα ζητά εκλογές, και εμείς θα βγάζουμε τη χώρα από την κρίση», ήταν το σχόλιο έμπειρου κοινοβουλευτικού προς το newspost.gr. Και μάλλον το παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο Α. Τσίπρας ανέβαινε στο βήμα, ήταν κάτι που όλοι είχαν ανάγκη!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ