2016-12-13 20:10:16
Φωτογραφία για Πανεπιστήμιο προειδοποιεί τις απόφοιτες να μην ντυθούν σαν την Kim Kardashian
Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δημιουργήσει αντιδράσεις μετά την έκδοση σεξιστικών 'συμβουλών' στις φοιτήτριες που προετοιμάζονται για την τελετή αποφοίτησής τους.

Όταν οι μαθητές του Queen's University στο Belfast έκαναν online εγγραφή για την τελετή αποφοίτησής τους, έλαβαν μερικές συμβουλές περί dress code γραμμένες από έναν άνδρα απόφοιτο του πανεπιστημίου που τώρα διευθύνει μία ιδιωτική εταιρεία ραπτικής. Σύμφωνα με την Belfast Telegraph, οι συμβουλές έγραφαν: "Πιθανόν το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω στην αποφοίτηση, είναι τα κορίτσια που αντιμετωπίζουν το event σαν βραδινή έξοδο. Η αποφοίτηση είναι ένα επίσημο event και το dress code θα έπρεπε να ταιριάζει σε αυτό. Οι κοντές φούστες και το μπούστο σε κοινή θέα είναι αδιανόητα. Σκέψου Grace Kelly, όχι Kim Kardashian, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της ημέρας: Μπορείς πάντα να αλλάξεις πριν βγεις."

Οι μαθήτριες συμβουλεύθηκαν να χρησιμοποιήσουν "διακριτικές παραμάνες" για να "αποφύγουν στιλιστικές καταστροφές της τελευταίας στιγμής", ενώ οι άνδρες φοιτητές κλήθηκαν να "διαλέξουν μόνο δέρμα και σκούρες αποχρώσεις" για τα παπούτσια της τελετής.


Μία μαθήτρια μεταπτυχιακού στο Queen's απάντησε στις προτάσεις αυτές με ένα email χαρακτηρίζοντας την συμβουλή "αξιοθρήνητη". "Το πιο προσβλητικό κομμάτι απ' όλα είναι ο τρόπος με τον οποίο επικυρώνει το στερεότυπο του καλού κοριτσιού και την βάζει αντιμέτωπη με το στερεοτυπικό κακό κορίτσι." Η μαθήτρια πρόσθεσε: "θεωρούμε το μπούστο 'κακό' ή ακόμα 'ιερό'; Νιώθω φοβερά υποτιμημένη και ειλικρινά προσβεβλημένη να δέχομαι τέτοια συμβουλή."

Η Belfast Telegraph αναφέρει πως η σεξιστική συμβουλή δεν εμφανίζεται πια στο website της αποφοίτησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ