2016-12-13 20:40:16
Φωτογραφία για 6 λάθη που κάνεις με τους φακούς επαφής
1. Τους αφήνεις περισσότερο από όσο πρέπει

Μπορεί να βαριέσαι φριχτά να βγάλεις τους φακούς όταν γυρνάς από τη σαββατιάτικη έξοδο αλλά ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις ένα κουράγιο και πριν λιποθυμήσεις στο κρεβάτι με τα ρούχα να το κάνεις. Η κάπνα από το μαγαζί, η σκόνη και φυσικά τα βακτήρια που έχουν μεταφερθεί στο μάτι από το μακιγιάζ και τα χέρια σου μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και πίστεψέ με, δεν θέλεις να το ζήσεις αυτό.

2. Δεν τους αλλάζες τακτικά

Επειδή οι φακοί φαίνονται οκ, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας! Από τη στιγμή που θα λήξουν πρέπει να πεταχτούν και όχι να τους φορέσεις γιατί δεν μοιάζουν χαλασμένοι- για κάποιο λόγο υπάρχει εξάλλου η ημερομηνία λήξης.

3. Τους βάζεις με βρώμικα χέρια

Νομίζω δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί δεν πρέπει να φοράς τους φακούς σου με βρώμικα χέρια, αλλά θα σου υπενθυμίσω απλά ότι όλα τα βακτήρια που υπάρχουν στα χέρια σου μεταφέρονται στο εσωτερικό των ματιών σου. Τέλειο; #ΝΟΤ.


4. Κάνεις ντους φορώντας τους

Όταν μπαίνεις για μπάνιο πρέπει να βγάζεις τους φακούς σου κυρίως γιατί το νερό που μπαίνει στα μάτια σου, σε κάνει να τα τρίψεις και είναι πιθανό να τους παρασύρεις στην πίσω μεριά του ματιού σου. Άουτς.

5. Χρησιμοποιείς οποιοδήποτε υγρό για τους φακούς

Το κάθε είδος φακού έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε καλό είναι να ρωτάς τη γνώμη του φαρμακοποιού ή του γιατρού σου πριν αγοράσεις ένα οποιοδήποτε υγρό.

6. Τους καθαρίζεις με σκέτο νερό

Όχι, άφησέ τον κάτω και μην το κάνεις ποτέ ξανά αυτό- το νερό της βρύσης ή το σάλιο έχουν βακτήρια που μπορεί να σου προκαλέσουν μόλυνση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ