2012-05-19 09:27:02
Φωτογραφία για Απειλεί ο Πειρατής της Μεσογείου τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα στην Κύπρο
Να αποσυρθούν κάλεσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για εξασφάλιση άδειας... προς διεξαγωγή ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, απειλώντας ότι εάν δεν το πράξουν θα αποκλειστούν από κάθε ενεργειακό έργο στην χώρα.

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τις χώρες και τις πετρελαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στις προσφορές «να αποσυρθούν από κάθε δραστηριότητα σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή», λόγω των συνεχιζόμενων ασυμφωνιών οι οποίες σχετίζονται με το Κυπριακό, καθώς και να αποσύρουν τις προσφορές τους, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Δεν θα υπάρχει καμιά πιθανότητα «να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες συνεργάζονται με την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στην Τουρκία», πρόσθεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Σημείωσε ακόμη ότι οι εν λόγω εταιρείες θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις εντάσεις οι οποίες μπορεί να κλιμακωθούν στην περιοχή εάν συνεργαστούν με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας «παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Η Κύπρος ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι 15 εταιρείες και κοινοπραξίες κατέθεσαν προσφορές στους πλειστηριασμούς για 12 οικόπεδα εκμετάλλευσης όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ανοικτά της νήσου.

http://www.aegeantimes.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ