2016-12-15 09:27:09
Φωτογραφία για Κι όμως υπάρχει ένας κατάλογος που η Θάτσερ κερδίζει την… Μπιγιονσε
Η εκλιπούσα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, η «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις γυναίκες που είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στις ζωές άλλων γυναικών τα τελευταία 70 χρόνια, μετέδωσε σήμερα το βρετανικό BBC.

Η Θάτσερ, η οποία απεβίωσε το 2013, ήταν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας κι επίσης η μακροβιότερη ηγέτιδα της χώρας τον 20ό αιώνα, καθώς κυβέρνησε από το 1979 έως το 1990.

Η πρώην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης βρίσκεται στην πρώτη θέση του καταλόγου των 7 γυναικών που συντάχθηκε από την εκπομπή «Woman's Hour» του ραδιοφωνικού δικτύου BBC Radio 4 με αφορμή τα 70ά της γενέθλια, επισημάνθηκε στον ιστότοπό του.

Η Μπρίτζετ Τζόουνς, η μυθιστορηματική πρωταγωνίστρια των βιβλίων της Βρετανίδας συγγραφέως Έλεν Φίλντινγκ, βρίσκεται επίσης στον «Κατάλογο των Ισχυρών».

Επίσης, στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, η Αυστραλή ακαδημαϊκός Ζερμέν Γκρηρ και η Έλεν Μπρουκ, που ίδρυσε το 1964 τα Κέντρα Συμβουλευτικής Μπρουκ, προσφέροντας συμβουλές αντισύλληψης σε ανύπαντρες γυναίκες.


Η Μπάρμπαρα Κάσλ, μια βουλευτίνα των Εργατικών που έδωσε μάχη για τα ίσα εργασιακά δικαιώματα αντρών-γυναικών το 1970, και Τζαγιάμπεν Ντεσάι, μια ακτιβίστρια κατά των χαμηλών μισθών και των κακών συνθηκών εργασίας για τις γυναίκες, φιγουράρουν και αυτές στον κατάλογο.

Αν και η Μάργκαρετ Θάτσερ βρίσκεται στην κορυφή, οι άλλες γυναίκες δεν καταλαμβάνουν συγκεκριμένες θέσεις.

«Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη του ένα εύρος εμπειριών σε συνάρτηση με ένα εύρος ηλικιών» δήλωσε η παρουσιάστρια του BBC 5 Έμμα Μπάρετ, που προεδρεύει της κριτικής επιτροπής.

«Ελπίζουμε ότι αυτός ο κατάλογος θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, θα διδάξει και, κάτι που έχει σημασία, θα ρίξει φως στο έργο ορισμένων γυναικών την ιστορία των οποίων ενδεχομένως αρχίζουμε να ξεχνάμε».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ