2016-12-15 13:29:08
Φωτογραφία για 4 κλασσικοί καβγάδες που κάνουν τα ζευγάρια (και πώς να τους αποφύγεις)
Οι καβγάδες σε μια σχέση είναι το αλατοπίπερο σε αυτή και κρατάνε το πάθος ζωντανό έλεγαν παλιά ενώ αρκετοί σύμβουλοι σχέσεων υποστηρίζουν ότι η ύπαρξή τους είναι αναγκαία μέσα σε μια σχέση, γιατί σε βοηθάνε να μάθεις καλύτερα τον σύντροφό σου.

Η αλήθεια είναι ότι όσο και αν δεν μας αρέσει να τσακωνόμαστε με τον σύντροφό μας, καμιά φορά η καθημερινότητα και οι συνθήκες μας οδηγούν σε επικούς ή μη καβγάδες. Παρακάτω θα βρεις τους 4 κλασσικούς καβγάδες αλλά και το τι πρέπει να κάνετε για να τους αποφύγετε!

1. Για τα χρήματα

Ίσως η πιο κλασσική και αρχαία αιτία τσακωμού ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, η οποία αν εμφανίζεται συχνά στο τραπέζι ως αφορμή για καβγά μάλλον έχετε πρόβλημα καθώς αποκαλύπτει την μεγάλη διαφορά απόψεων που έχετε.

Πώς να τον αποφύγεις

Από τη στιγμή που αποφασίζετε να μείνετε μαζί και να μοιραστείτε τα πάγια έξοδα του σπιτιού αλλά και όποια άλλα προκύψουν καλό είναι να έχετε συζητήσει διεξοδικά το θέμα των χρημάτων και να έχετε καταλήξει σε ένα πλάνο που θα τηρείτε και οι δύο ώωστε να αποφύγετε παρόμοιους καβγάδες.


2. Για τις δουλειές στο σπίτι

Τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να μοιράσουν τις δουλειές για το σπίτι, κυρίως γιατί οι πατριαρχικές απόψεις σχετικά με το θέμα έχουν ριζώσει για τα καλά μέσα μας και αρκετοί άντρες θεωρούν γυναικεία δουλειά την καθαριότητα.

Πώς να τον αποφύγεις

Αν λοιπόν ο φίλος σου έχει μάθει να τα έχει όλα έτοιμα καλό είναι να κάνετε μια κουβέντα πριν μετακομίσετε μαζί για να καταλάβει ότι δεν θα περνάνε όλα από το χέρι σου. Σε περίπτωση που αρνείτα να συνεργαστεί μίλησε μαζί του και εξήγησέ του ότι χρειάζεσαι βοήθεια (μπορείς πάντα να του αφήσεις άπλυτα τα ρούχα ή τα πιάτα που τρώει, αν και δεν είναι η πιο υγιής αντιμετώπιση, έχει αποτέλεσμα!)

3. Για την οικογένειά σας

Μια από τις πιο συνηθισμένες και δύσκολες περιπτώσεις καβγά είναι αυτή που αφορά μέλη της οικογένειά σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συμπαθήσεις κάποιον με το ζόρι, αλλά αν βρίσκεστε συνέχεια σε διαμάχη για αυτό το θέμα πρέπει να μιλήσετε και να βρείτε ένα τρόπο να συνυπάρξετε χωρίς να σκοτωθείτε.

Πώς να τον αποφύγεις

Έστω ότι ο μόνιμος τσακωμός σας είναι ότι η μαμά του τηλεφωνεί συνέχεια και σας ελέγχει ή του αλλάζει γνώμη για διάφορα πράγματα στη σχέση, τότε χρειάζεται (με ψυχραιμία πάντα) να συζητήσετε για αυτό και να βρείτε ένα τρόπο να διαχειριστείτε την κατάσταση. Με το να αγνοείτε το πρόβλημα δεν λύνετε και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα γίνεται απλά χειρότερη.

4. Για το σεξ

Αυτός ο τσακωμός μπορεί να κρύβει διάφορα προβλήματα στη σχέση, κυρίως όμως δείχνει ότι έχετε πρόβλημα επικοινωνίας και αν δεν λυθεί δεν θα σταματήσει να σας βάζει σε θέσεις μάχης.

Πώς να τον αποφύγεις

Το σεξ είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνετε και όχι να σας ταράζει και να σας οδηγεί σε καβγάδες για αυτό και πρέπει να μιλήσετε για ό,τι σας προβληματίζει αντί να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ