2016-12-16 08:50:11
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ ανέστειλαν πρόγραμμα βοήθειας στις Φιλιππίνες
Η Ουάσινγκτον δεν ανανέωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας προς τις Φιλιππίνες καθώς ανησυχεί ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ροντρίγο Ντουτέρτε δεν σέβεται το κράτος δικαίου, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο Millennium Challenge Corporation (MCC), ένα αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός που προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και έχει στόχο τη μείωση της φτώχειας, δεν επέλεξε να περιλάβει τις Φιλιππίνες στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Το προηγούμενο πρόγραμμα διάρκειας πέντε ετών και ύψους 433,9 εκατ. δολαρίων ολοκληρώθηκε τον Μάιο.

«Η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει τις σοβαρές ανησυχίες» του MCC «αναφορικά με το κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες στις Φιλιππίνες», δήλωσε η Μόλι Κόσινα εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Οι χώρες μπορούν να λαμβάνουν τη βοήθεια αυτή «αν επιδεικνύουν τη δέσμευσή τους απέναντι σε μια δίκαιη και δημοκρατική διακυβέρνηση, αν επενδύουν στον λαό τους και την οικονομική του ελευθερία», επισημαίνεται στον ιστότοπο της MCC.


Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανοικτά τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες τους για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε, εξαιτίας του οποίου περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Ιουνίου.

Η αστυνομία των Φιλιππίνων έχει ανακοινώσει ότι έχει σκοτώσει 2.086 ανθρώπους στη διάρκεια των επιχειρήσεών της για την πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών. Περισσότεροι από 3.000 ακόμη έχουν χάσει τη ζωή τους υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΜΥΝ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΜΥΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ