2016-12-16 09:08:53
Φωτογραφία για Ο Καμμένος νονός προσφυγόπουλου και η ρομαντική πλευρά του Τσίπρα
Ο Πάνος Καμμένος προσφέρθηκε να βαφτίσει ένα μικρό προσφυγόπουλο. Η επίσκεψη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο φιλοξενίας της Τήλου (Pics+Vid)

Χρήστος Δεμέτης 

Ένα μωρό 8 μηνών που γεννήθηκε μέσα σε super puma κατά την πτήση από το Καστελόριζο στη Ρόδο, κέρδισε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Τήλο.

Όταν επισκέφθηκαν το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων ενθουσιάστηκαν με το μόλις οκτών μηνών μωράκι, το οποίο, ο υπουργός Άμυνας προσφέρθηκε να βαφτίσει. Μάλιστα, τον πρωθυπουργό τον περίμενε και μια έκπληξη, καθώς τον υποδέχθηκαν μικρά παιδιά στο δημαρχείο του νησιού και του χάρισαν μια ζωγραφιά που απεικόνιζε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη μετάβασή του στη Νίσυρο, ενώ ταξίδευε πάνω από το Αιγαίο, ανάρτησε μια φωτογραφία με ένα ουράνιο τόξο, γράφοντας: "Νωρίτερα σήμερα πάνω από το Αιγαίο". Πολλοί σχολίασαν πως επρόκειτο για μια "ρομαντική ανάρτηση".


Αναφερόμενος στα μέτρα που είτε έχουν αποφασιστεί είτε έχουν σχεδιαστεί από πλευράς της κυβέρνησης και πρόκειται να υλοποιηθούν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι η αναστολή αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ θα ισχύσει για όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου και για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, τα οποία έχουν υποστεί το βάρος της προσφυγικής κρίσης "και έχουμε υποχρέωση να τα στηρίξουμε", όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρωθυπουργός.

"Στόχος της δέσμης μέτρων είναι να μετατρέψουμε τη νησιωτικότητα σε πλεονέκτημα", είπε ο πρωθυπουργός στη Νίσυρο, ανακοινώνοντας ότι ενεργοποιείται άμεσα το συμβούλιο νησιωτικής πολιτικής, ενώ είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για το Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να επανασχεδιαστεί άμεσα το βασικό δίκτυο ακτοπλοΐας, με σκοπό να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών, ειδικά τους χειμερινούς μήνες και στο πλαίσιο αυτό ειδική επιτροπή πρόκειται να εξετάσει το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

Στο γενικότερο πλαίσιο μέτρων περιλαμβάνονται δράσεις που αφορούν την Παιδεία, τον Αθλητισμό, την Υγεία η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για τα νησιά, κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι θα υπάρξουν σύντομα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενώ στο στόλο του ΕΚΑΒ θα προστεθούν ταχύπλοα μέσα για τις μεταφορές ασθενών, παράλληλα με τις προσλήψεις προσωπικού.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένο δίκτυο μονάδων αφαλάτωσης για τα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα νερού, ενώ όσον αφορά τη νησιωτική ανάπτυξη έκανε γνωστό ότι ενεργοποιούνται άμεσα δύο ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν το βόρειο και νότιο Αιγαίο, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα χρηματοδοτηθούν λιμενικά έργα, έργα προστασίας του περιβάλλοντος, έργα υποδομών και νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Έκανε επίσης γνωστό ότι θα ενισχυθούν οι δήμοι με έμπειρα στελέχη και θα δοθεί έμφαση στον τομέα της έρευνας για τα νησιά, με στόχο την ανάπτυξη της νησιωτικής οικονομίας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα δοθεί βάρος στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, με ειδικά προγράμματα για τους νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους των νησιωτικών περιοχών, ενώ βάρος θα δοθεί και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

ΠΗΓΗ: http://news247.gr/eidiseis/politiki/parapolitiki/o-kammenos-nonos-prosfygopoyloy-kai-h-romantikh-pleyra-toy-tsipra.4430942.html
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ