2012-05-19 10:45:05
Φωτογραφία για Tα 18 σημάδια που μαρτυρούν ότι η τραπεζική κρίση στην ΕΕ χτυπάει κόκκινο
Toυ Michael Snyder

The Economic Collapse Βlog

18 Μαΐου 2012

Κάθε μέρα που περνά, η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη κλιμακώνεται. Οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών κατά κύματα, οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν φθάσει στα ύψη και οι καταθέτες έχουν κάνει αναλήψεις δισεκατομμυρίων ευρώ από τράπεζες σε όλη την ευρωζώνη. Η κατάσταση στην Ευρώπη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Η κατάσταση φέρνει στο νου την εικόνα ενός μπαλονιού που ξεφουσκώνει.

Ο παράγοντας-κλειδί για οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η εμπιστοσύνη, και τώρα βλεπουμε την εμπιστοσύνη στις ελληνικές, ιταλικές, ισπανικές και πορτογαλικές τράπεζες να μειώνεται και την ανασφάλεια των καταθετών να αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ μόλις τώρα συνειδητοποιούν ότι η λέξη "ευρώ" ίσως και να μην χρησιμοποιείται για πάντα και αρχίζουν να πανικοβάλλονται
. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ήδη στα πρόθυρα της ολικής κατάρρευσης, και με αυτό τον ρυθμό επιδείνωσης, το κλείσιμο κάποιων μεγάλων ισπανικών και ιταλικών τραπεζών είναι απλά θέμα χρόνου. Πράγματι, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η 4η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η Bankia, πρόκειται να "διασωθεί" από το ισπανικό κράτος και παρόμοιες τέτοιες ειδήσεις σύντομα θα γίνουν ρουτίνα.

Αυτή τη στιγμή, τα γεγονότα κινούνται τόσο γρήγορα στην Ευρώπη που γίνεται δύσκολο πλέον να τα παρακολουθήσει κανείς. Αλλά έτσι συμβαίνει συνήθως στον κόσμο που ονομάζουμε "χρηματοπιστωτικό". Όταν τα πράγματα πάνε καλά, η ήρεμη αυτή κατάσταση μοιάζει να έχει μια παρατεταμένη διάρκεια. Όταν όμως τα πράγματα καταρρέουν, όλα συμβαίνουν γρήγορα. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στην παρούσα φάση. Όλα συμβαίνουν με μια ταχύτητα που κόβει την ανάσα.
kostasxan.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ