2016-12-17 23:25:08
Φωτογραφία για Κυβέρνηση: Κατηγορηματικά «όχι» στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων
Κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να νομοθετηθούν εκ των προτέρων μέτρα, όπως ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποκλείει τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους το συντομότερο δυνατόν.

Με τα παραπάνω λόγια περιέγραφε κυβερνητικός αξιωματούχος την κατάσταση στους δημοσιογράφους, στο Βερολίνο (σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνεται η διήμερη παρουσία, εδώ, του Αλέξη Τσίπρα, με ομιλία στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς).

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα μέτρα που αξιώνει το Ταμείο είναι «πολιτικά αδιανόητα, κοινωνικά καταστροφικά και οικονομικά παράλογα». Για να προσθέσει ότι «από εκεί και πέρα συζητάμε το συμβιβασμό». Συνεπώς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα αυτό, όσες πιέσεις και αν της ασκηθούν.

Παρά τον «πάγο» που έβαλε χθες η Ανγκελα Μέρκελ,  ίδιος αξιωματούχος είπε πως καθώς πολλές φορές στο παρελθόν ο πρωθυπουργός έχει εξάρει την υπευθυνότητα που έχει επιδείξει η καγκελάριος σε ευρωπαϊκά ζητήματα (το προσφυγικό επί παραδείγματι), η ελληνική κυβέρνηση έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι και τη φορά αυτή το Βερολίνο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα επιτρέψει το μπλοκάρισμα της διαδικασίας όσον αφορά στην αξιολόγηση.

Επανέλαβε, δε, την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι με δεδομένη την γενικότερη αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη (προσφυγικό, θέματα ασφάλειας, οικονομικά ζητήματα) σε μια εκλογική χρονιά για τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες, η γερμανική κυβέρνηση δεν θα επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης, κατά τρόπο τεχνητό.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ