2016-12-18 14:04:14
Φωτογραφία για Υεμένη: Μακελειό με υπογραφή τζιχαντιστών! Τουλάχιστον 49 νεκροί
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο Άντεν της Υεμένης με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 49 στρατιωτών Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε στην ανακοίνωσή του, ότι περισσότεροι από 70 “αποστάτες” σκοτώθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής αυτοκτονίας, που ονομάζονταν Αμπού Χασέμ αλ-Ραντφανί.

Την είδηση για την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο ιατρική πηγή.

Πως έγινε το μακελειό

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι στρατιώτες είχαν σχηματίσει ουρά έξω από υπηρεσία, ακριβώς μπροστά από την κατοικία ενός υψηλού αξιωματούχου του στρατού κοντά σε στρατιωτική βάση στην περιοχή Κορ Μακσάρ, προκειμένου να πάρουν το μισθό τους. Ο καμικάζι προσέγγισε τους στρατιώτες, ανακατεύτηκε με το πλήθος και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος. Τουλάχιστον ακόμα 40 στρατιώτες τραυματίστηκαν.


Το Άντεν, που βρίσκεται στα νότια της χώρας είναι η προσωρινή πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης που βρίσκεται εξόριστη στη Σαουδική Αραβία. Οι κυβερνητικές δυνάμεις δίνουν αγώνα εδώ και μήνες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης εν μέσω δεκάδων επιθέσεων από τους μαχητές αντάρτες Χούτι.

Η Αλ Κάιντα και το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έχουν εκμεταλλευτεί τα σχεδόν δύο χρόνια πολέμου σε μία φτωχή χώρα και διεξάγουν δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις, κυρίως στα νότια της χώρας που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η συμμαχία που έχει σχηματιστεί υπό την Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει στόχους των ανταρτών Χούτι από τον Μάρτιο του 2015, αλλά δεν έχει καταφέρει να τους απομακρύνει από την πρωτεύουσα Σαναά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ από το Μάιο έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη 7000 άτομα και έχουν τραυματιστεί ακόμα 37.000.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ