2016-12-19 17:56:08
Φωτογραφία για Γιατί για το Υπουργείο Οικονομικών τα Καλάβρυτα θεωρούνται...πεδινά;
 Εμπλοκή με το πετρέλαιο βάζει τα ορεινά των -8 βαθμών Κελσίου στην Γ' Ζώνη Δεν θα συμπεριληφθεί τελικά ο Δήμος Καλαβρύτων στους πριμοδοτούμενους Δήμους για την Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Έτσι παραμένει στην Γ ζώνη όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια με χαμηλότερο συντελεστή επιδότησης.

Την Παρασκευή που ανακοινώθηκε η σχετική απόφαση, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι, παρόλο που στον ΝΟΜΟ 3852 του 2010, το γνωστό «Καλλικράτη» αλλά και στις αλλαγές που έγιναν με τον NOMO 4071/2012 – ΦΕΚ Α 85 Άρθρο 4 δεν περιλαμβάνονται τα Καλάβρυτα στους ορεινούς Δήμους, θα ενταχθεί στην Β Ζώνη με αυξημένη επιδότηση.

Τελικά, όπως επισημαίνει το kalavrytanews.com, το Υπουργείο Οικονομικών και το Κράτος εξακολουθεί να θεωρεί την Επαρχία Καλαβρύτων... πεδινή περιοχή... να μην την εντάσσει στους ορεινούς Δήμου και συνεχίζει μια αδικία ετών...

Δεν μπορεί πχ να θεωρείται ο Δήμος Νεμέας στην Κόρινθο, η ο Δήμος Επιδαύρου στην Αργολίδα, ορεινός και όχι ο Δήμος Καλαβρύτων.

Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ανέβασε φωτογραφίες στο facebook που δείχνουν τον υδράργυρο στα ορεινά να έχει πέσει στους -8 βαθμούς κελσίου, σχολιάζοντας ως εξής:

"Τα μή ορεινά (άρα,πεδινά,παραθαλάσσια), Καλάβρυτα, την αφιερώνουν στους υπουργούς και τους συμβούλους τους. Σήμερα,το πρωί,8:40,η ώρα:-8 βαθμοί Κελσίου".

O Δήμαρχος σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε εκφράζει πιο έντονα την αγανάκτισή του για την ένταξη της Αχαΐας στη Ζώνη για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης και κυρίως για το γεγονόςτης εξαίρεσης των Καλαβρύτων από τους ορεινούς Δήμους, οι οποίοι αυτόματα θα μεταπηδούν στην υψηλότερη ζώνη, όπου είναι μεγαλύτερη η επιδότηση. Αν ισχύει η δημοσιογραφική πληροφορία τότε ",ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ,ο αρμόδιος υπουργός και οι αγράμματοι υπάλληλοί του,που δεν μπορούν να διαβάσουν και να ερμηνεύσουν το νόμο" έγραψε μεταξύ άλλων".
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ