2016-12-20 08:56:19
Φωτογραφία για Το Facebook θέλει να σταματήσει τις ψεύτικες ειδήσεις
Η εταιρία ανακοίνωσε μια σειρά βημάτων για να αντιμετωπίσει τις ψεύτικες ειδήσεις κάνοντας ευκολότερη την αναφορά παρόμοιων ειδήσεων. Επιλέγοντας την επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης θα εμφανιστεί μια επιλογή για την αναφορά της ως ψεύτικη. Επιπλέον ο χρήστης έχει την επιλογή να στείλει μήνυμα σε αυτόν που δημοσίευσε την είδηση ή ακόμη και να τον μπλοκάρει. Η βασικότερη κίνηση του Facebook όμως είναι η συνεργασία του με υπηρεσίες που ελέγχουν αν τα δεδομένα είναι αληθινά υπό την επίβλεψη του Poynter's International Fact Checking Code of Principles. Το Facebook υποστηρίζει ότι χρησιμοποιεί τις αναφορές των χρηστών και άλλες πηγές για να στείλει πιθανά ψεύτικα άρθρα στους οργανισμούς ελέγχου.

Αν η ανάρτηση θεωρηθεί άκυρη, θα “σημειωθεί” ως αναξιόπιστη και θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της ροής ειδήσεων με την ιστοσελίδα να παρέχει ένα link με την σωστή πληροφορία. Πάντως αν μια είδηση χαρακτηριστεί ψεύτικη, υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επιλέξει να αγνοήσει το σχετικό μήνυμα και να τη διαβάσει κανονικά ή να τη διαμοιράσει. ή να το ξεχάσει. Θα μπορεί ακόμη να μοιραστεί μια ψεύτικη πληροφορία αλλά θα εμφανίζεται μια προειδοποίηση που θα αναφέρει ότι είναι αναλήθεια.


 Τέλος η εταιρία λέει ότι εργάζεται στο να μειώσει τα οικονομικά κίνητρα των σελίδων που παρουσιάζουν ψεύτικα νέα. Θα αλλάξουν την πολιτική για τους υποχθόνιους εκδότες ώστε να μειώσουν τα έσοδα από τα διαφημιστικά, αν και δεν είπαν πως ακριβώς θα το πετύχουν αυτό. Φυσικά, δεν θα καταφέρουν να εντοπίσουν όλα τα ψεύτικα νέα ή τα νέα που θα διαστρεβλώνουν την αλήθεια αλλά παρόλα αυτά είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ