2016-12-20 09:28:21
Φωτογραφία για ΛΑΒΡΟΦ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Την ανάγκη ενίσχυσης της προσπάθειας καταπολέμησης της τρομοκρατίας επισήμαναν οι υπουργοί των Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τη νύχτα, μετά από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, σε έκθεση έργων τέχνης στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, οι κ.κ. Σερκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσαν έμφαση στην ανάγκη διαφύλαξης του πλαισίου των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, πέρα από ενέργειες που έχουν ως στόχο την αποσταθεροποίηση τους.

Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ υπογράμμισαν την ανάγκη συνεργασίας κατά των τρομοκρατών στη Συρία και το Ιράκ.

Σε δήλωσή του ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι «οι εμπνευστές αυτής της δολοφονίας δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν την πορεία εξομάλυνσης των Ρωσο-τουρκικών σχέσεων». Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες Μοσχοβίτες που παρά το κρύο και το περασμένο της ώρας έσπευσαν να καταθέσουν λουλούδια μπροστά από το κτήριο του ΥΠΕΞ, στην πλατεία Σμολιενσκ, στη μνήμη του δολοφονηθέντος πρέσβη.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε ότι ο πρέσβης Κάρλοφ είχε επαφές με τους Σύρους αντικαθεστωτικούς και ότι «αυτό προδίδει στην τραγωδία εντελώς νέα διάσταση».

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ