2012-05-19 12:03:01
Φωτογραφία για Τσίπρας: «Είμαστε στα αριστερά της Αριστεράς»
 

«Είμαστε στα αριστερά της Αριστεράς». Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match».

Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού με τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που φοβάται την Ευρώπη», που αναδημοσιεύει το Έθνος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και στην πολιτική που πρεσβεύει, υπογράμμισε «εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε δίχως συμπλέγματα στα αριστερά της Αριστεράς» ενώ υπενθύμισε ότι διατηρεί στενούς δεσμούς με το Μέτωπο της Αριστεράς και τον Ζαν Λικ Μελανσόν.

Στο ερώτημα πως έφτασε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Τσίπρας το αιτιολόγησε λέγοντας πως δεν είναι τυχαίο γεγονός. «Βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης του συστήματος, στην καρδιά της κρίσης του οικονομικού μοντέλου των αγορών και δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια φαινόμενα από το 1929.

Τότε η Αμερική και η Ευρώπη δεν έκαναν τις ίδιες επιλογές. Στις ΗΠΑ ο Ρούσβελτ επέλεξε να υλοποιήσει στο Σχέδιο Μάρσαλ και μια πολιτική ανάπτυξης για να στηρίξει τους ανέργους» είπε χαρακτηριστικά.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ