2016-12-21 13:40:19
Φωτογραφία για Παρά την έλλειψη των εμβολίων η καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά της γρίπης συνεχίζεται
Health view.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό της γρίπης. Μία μέρα μετά την καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την παραδοχή του υπουργείου Υγείας ότι έχουν εξαντληθεί τα αντιγριπικά εμβόλια, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκε στη Βουλή προκειμένου να εμβολιαστούν οι βουλευτές και να ενημερώσουν έτσι το κοινό για τον πόλεμο κατά της εποχικής γρίπης. 

Από τους πρώτους βουλευτές που συμμετείχαν στην ενέργεια του Κέντρου ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Έτσι λοιπόν, σήκωσαν τα μανίκια και εμβολιάστηκαν από τους γιατρούς του κέντρου, που σήμερα βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να εμβολιάσουν τα μέλη του και να ενημερώσουν έτσι το κοινό για τον πόλεμο κατά της εποχικής γρίπης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι 11 Δεκεμβρίου συνολικά έχουν καταγραφεί 3 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, και τα 3 νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ.
. Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Πρόκειται για 3 άνδρες, με εύρος ηλικιών από 70 έως 72 έτη. Και τα τρία προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονταν στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 2 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, και βρέθηκαν και τα 2 να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Και τα τρία προαναφερθέντα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.: Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης χωρίς νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.

Το ίδιο διάστημα έχει καταγραφεί ένας (1) θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη τύπου Α, που αφορούσε σε κρούσμα που χρειάστηκε νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ.. Το κρούσμα ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ