2016-12-22 09:58:12
Φωτογραφία για Δολοφονία Ρώσου πρέσβη: Ελεύθερη η οικογένεια του εκτελεστή
Από τα πρώτα λεπτά που ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, οι αρχές της Τουρκίας είχαν συλλάβει τη μητέρα και την αδερφή του Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, του 22χρονου αστυνομικού που εκτέλεσε με 11 σφαίρες τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ Δεν ήταν όμως μόνο η μητέρα και η αδερφή του Τούρκου εκτελεστή που είχαν συλληφθεί και ανακρίνονταν. Στα χέρια των Τουρκικών αρχών βρίσκονταν επίσης και δυο συγγενείς του. Όλοι τους, πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Όλα αυτά ενώ οι εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας διεξάγουν έρευνα για να διαλευκάνουν γιατί ο δράστης της δολοφονίας του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ δεν συνελήφθη ζωντανός. Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι οι εισαγγελείς ερευνούν γιατί οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έφοδο στην γκαλερί μετά την δολοφονία του Καρλόφ δεν έπιασαν τον Αλτιντάς ζωντανό.

Büyükelçi Karlov'a suikastın ardından... από cumhuriyet


Σε ένα νέο video ντοκουμέντο που ήρθε στο φως δυο μέρες μετά την εκτέλεση του Ρώσου διπλωμάτη, φαίνεται πως ενώ ο Αλτιντάς έχει εκτελέσει τον Καρλόφ, κανείς δεν τον πλησιάζει. Τον αφήνουν να φωνάζει συνθήματα για το Χαλέπι και τη Συρία και (ακούγεται) να δίνει τη χαριστική βολή στον ήδη βαριά τραυματισμένο Καρλόφ.

Κατά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς, ο Αλτιντάς συνέχιζε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων φωνάζοντας: «Δεν μπορείτε να με πιάσετε ζωντανό», τόνισε το πρακτορείο. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Αλτιντάς στα πόδια, αλλά ο δράστης συνέχισε να επιστρέφει τα πυρά, ενώ σερνόταν στο πάτωμα.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ