2012-05-19 12:52:04
Φωτογραφία για Πολιτική δεν είναι μόνο το μνημόνιο
Όπως έχω ξαναγράψει το μνημόνιο υπάρχει. Είναι μια κατάσταση που μας επιβλήθηκε, από την οποία... με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάποια στιγμή θα βγούμε. Η Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο η οικονομία, το μνημόνιο, τα χρέη και οι δανειστές. Η Ελλάδα είναι η χώρα που κατέχει αυτή τη στιγμή την πιο καυτή γεωγραφική θέση στον κόσμο. Οι υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στον βυθό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου βάζουν στο στόχο την χώρα, καθώς οι παραδοσιακές σφαίρες επιρροής θα ήθελαν τον έλεγχο της περιοχής.

Οι Έλληνες πολίτες συστηματικά έχουν παραπληροφορηθεί στο παρελθόν αφού όποιος αναφερόταν σε ενεργειακά κοιτάσματα αντιμετωπιζόταν τουλάχιστον ως γραφικός. Τώρα που τα κοιτάσματα υπάρχουν, η αντιμετώπιση απο τα πρώην μεγάλα κομματα παραμένει ύποπτα χλιαρή. Δεν διαψεύδουν ότι η χώρα έχει αρκετό φυσικό αέριο και πετρέλαιο για να μετατραπεί σε σπουδαίο ενεργειακό παίκτη, αλλά και δεν το τονίζουν. Τα αντιμνημονιακα κομματα μιλάνε για ΑΟΖ (όχι όλα) και ενέργεια αλλα και πάλι δεν τυγχάνουν της απαραίτητης προσοχής από τα ΜΜΕ.


Είναι βασικό να μάθει ο κόσμος πριν παει να ψηφίσει , κατά πόσον τα κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου και ευγενων μετάλλων μπορούν έστω και μεσοπρόθεσμα να αποτελέσουν μοχλό διαπραγμάτευσης απέναντι στους δανειστές, και σε ποιο βαθμό εμπλέκονται στα μνημόνιο με τυχόν μυστικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για αξιοποίησή τους απο συγκεκριμένα συμφέροντα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας.

apatopigadi.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ