2016-12-23 05:03:18
Φωτογραφία για Διευκρινίσεις για τη λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς στην περιοχή του Ελαιώνα
Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία κρίσης χρέους, η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων - συχνά μάλιστα... κινούμενη στα όρια των αρμοδιοτήτων της και επιδιώκοντας συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος η αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, στη βάση στέρεων, από απόψεως χρηστής διοίκησης, λύσεων. Χωρίς όμως να παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας και χωρίς να παρακάμπτονται οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς. Αυτά είναι και τα όρια της αντιμετώπισης ορισμένων ζητημάτων.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα της λειτουργίας της κυριακάτικης αγοράς (παζάρι) στην περιοχή του Ελαιώνα και των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4264/2014 για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο, καθορίζονται οι υπαίθριες οργανωμένες αγορές και ιδίως οι κυριακάτικες αγορές παλαιοπωλών και συναφών επιτηδευματιών, οι αγορές συλλεκτών κ.λπ., με πρόταση -αίτημα του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, προς την οικεία Περιφέρεια.


Για τον καθορισμό της συγκεκριμένης κυριακάτικης αγοράς (παζάρι) δεν έχει υποβληθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ούτε έχει κοινοποιηθεί με οιονδήποτε τρόπο, πρόταση / αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει εκδώσει κανενός είδους σχετική απόφαση και ουδεμία εμπλοκή έχει μέχρι σήμερα επί του ζητήματος, για το οποίο παρακολουθούμε τις ενέργειες των αρμόδιων φορέων.

Καθιστούμε γνωστό ότι επί του συγκεκριμένου θέματος δεν τίθεται ζήτημα άσκησης κάποιας αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, κατά τον προαναφερόμενο νόμο.

Τέλος, τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις περί δήθεν εντολής της Περιφερειάρχη Αττικής προς τα ΜΑΤ να επέμβουν για να διαλύσουν την αγορά, έχουν έγκαιρα διαψευστεί (με Δελτίο Τύπου, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016, http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=21235:diapsefsi&catid=3&Itemid=31) και δεν χρήζουν περαιτέρω ενασχόλησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ