2016-12-23 03:38:16
Φωτογραφία για Αυγενάκης: «Τα άτομα με αναπηρία δε θέλουν τη συμπόνια μας! Θέλουν ισότιμη αντιμετώπιση και σεβασμό»
Εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και άτομα με αναπηρία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων κ. Βασίλη Ξυπολυτά και του Γραμματέα Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γιώργου Σταμάτη. Ένα θέμα «κοινωνικά ευαίσθητο και ιδιαίτερα πολύπλοκο», όπως είπε στην εισήγησή του ο Γραμματέας του Κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Τα άτομα με αναπηρία είναι άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες και δυνατότητες. Είναι άτομα με πολλαπλά ταλέντα. Κυρίως, όμως, είναι άτομα με περίσσιο θάρρος και δύναμη ψυχής που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ, σκιαγράφησε το αναχρονιστικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας αναφορικά με τη συμμετοχή των ΑμεΑ στην απασχόληση και το επιχειρέιν, ενώ τόνισε τη σημασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης χαρακτηρίζοντάς την ως: «έναν δημόσιο διάλογο για ένα θέμα που ξεπερνά κομματικά δεδομένα και ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια ενός πολιτικού προβληματισμού.»


Επιπλέον ανέδειξε ως: «λύση του προβλήματος του αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος των ΑμΕΑ στην αγορά εργασίας» μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες και θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την ενσωμάτωσή τους σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης οικονομικής ζωής, πάντα με σεβασμό στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα.

«Η Πολιτεία οφείλει, πέρα και πάνω από κόμματα, να τους δώσει την ευκαιρία, να είναι παραγωγικοί μέσα στην οικονομία! Ευκαιρία να σπουδάσουν, ευκαιρία να δουλέψουν, ευκαιρία να κάνουν καριέρα και να διακριθούν σε όλους τους τομείς.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ