2016-12-23 09:40:22
Φωτογραφία για ΙΤΑΛΙΑ: ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ MONTE DEI PASCHI DI SIENA ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ 100% ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παροχή κρατικής στήριξης στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena και την προστασία των κατόχων ομολόγων της σε ποσοστό 100%.

Η απόφαση ελήφθη σε κυβερνητικό συμβούλιο το οποίο ολοκληρώθηκε στις 02:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα και για την διάσωσης της τράπεζας θα χρησιμοποιηθεί μέρους το ποσού των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε τις περασμένες ημέρες από το ιταλικό κοινοβούλιο. «Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα για την Monte dei Paschi di Siena, εξασφαλίζουμε τους πελάτες και το μέλλον της», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «η παρέμβαση αυτή έχει συμφωνηθεί με την Ευρώπη». Ο δε Ιταλός υπουργός οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, εξήγησε ότι ο όλος μηχανισμός θα προσφέρει απόλυτη προστασία στους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, στους οποίους, σε μια πρώτη φάση πρόκειται να δοθούν μετοχές και στην συνέχεια ομόλογα υψηλής διαβάθμισης. Το ιταλικό κράτος, ουσιαστικά, στην φάση αυτή, θα είναι ο κύριος μέτοχος της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει, μέσω της αγοράς, το απαιτούμενο ποσό για την ανακεφαλαιοποίησή της.

Ανάλογη πορεία, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, πρόκειται να ακολουθηθεί και για άλλες τράπεζες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και σκοπεύουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση της κρατικής στήριξης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ