2012-05-19 13:47:05
Φωτογραφία για Αυξήσεις 4,3% στους Γερμανούς εργάτες μετάλλου
Το γερμανικό συνδικάτο μετάλλου, το IG Metall, κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργοδοτών για αυξήσεις μισθών... 4,3% σε μια περίοδο 13 μηνών, σύμφωνα με το Reuters.

Η συμφωνία είναι πιθανό να αποτελέσει το υπόδειγμα για τους 3,6 εκατ. εργαζόμενους στο βιομηχανικό τομέα στο σύνολο της χώρας, εκτιμά το πρακτορείο.

Η συλλογική σύμβαση στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές στην πόλη Ζίντελφινγκεν, μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν σχεδόν όλη τη νύχτα, έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Απριλίου. Με την σύμβαση, τερματίζεται σειρά στάσεων εργασίας και προειδοποιητικών απεργιακών κινητοποιήσεων που στόχευαν σε αυξήσεις 6,5%, όταν οι εργοδότες αρχικά προσέφεραν αυξήσεις ύψους μόλις 2,6%.

Η Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι η έδρα σημαντικών γερμανικών κατασκευαστικών εταιριών, όπως η Daimler και οι συμφωνίες για τα εργασιακά εκεί συχνά αποτελούν υπόδειγμα και για την υπόλοιπη χώρα.

Την ώρα που οι μισθοί στην περιφέρεια της ευρωζώνης, η οποία πλήττεται από την κρίση χρέους, πέφτουν, οι εργαζόμενοι στη Γερμανία επωφελούνται της ανάπτυξης της οικονομίας, έπειτα όμως από μια δεκαετία περιστολής των αυξήσεων.

Τον Μάρτιο, τα 2 εκατομμύρια των εργαζόμενν στον δημόσιο τομέα εξασφάλισαν αυξήσεις 6,3% σε μια περίοδο 24 μηνών.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκτιμήσει ότι οι μισθοί στη Γερμανία μπορούν να αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ