2016-12-25 15:08:08
Φωτογραφία για Για να μη χαλάσει τη διάθεσή μας το Facebook
Η πολύωρη ενασχόληση με τα social media στις γιορτές μπορεί να μας χαλάσει τη διάθεση προειδοποιούν οι ειδικοί Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης προειδοποιούν ότι το πολύ facebook στις γιορτές και η παρακολούθηση όλων αυτών των «τέλειων» οικογενειακών στιγμών και των υπέροχων γιορτινών φωτογραφιών είναι πιο πιθανό να μας προκαλέσει άσχημη διάθεση παρά να ενισχύσει το εορταστικό μας πνεύμα.

Η υπερβολική χρήση των social media μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα ζήλειας προειδοποιούν οι ειδικοί και ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για εκείνους που απλά βλέπουν τα ποσταρίσματα των άλλων χωρίς να συνδέονται με κανένα και χωρίς να συνομιλούν με κάποιον στα social media.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο φθόνος και η χειροτέρευση της διάθεσης από την παρακολούθηση των φωτογραφιών των άλλων και των ιστοριών που εκείνοι ποστάρουν στα social media δημιουργεί «μη ρεαλιστικές κοινωνικές συγκρίσεις».

Από την άλλη μεριά επισημαίνουν ότι η πιο ενεργή συμμετοχή στο facebook και η συνομιλία με άλλους φαίνεται ότι αποτελεί μια πολύ πιο θετική εμπειρία συγκριτικά με την παθητική παρακολούθηση της ζωής των άλλων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ