2016-12-25 20:00:26
Φωτογραφία για Η αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ θα γεμίσει τα ταμεία της ΦΙΦΑ
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερο ακούγεται το ενδεχόμενο επέκτασης του Μουντιάλ με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε πως η πρόταση διεξαγωγής του τουρνουά με 16 γκρουπ των 3 ομάδων τυχαίνει της υποστήριξης πάρα πολλών εθνικών ομοσπονδιών, αφού θα φέρει περισσότερες ομάδες στη μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Φυσικά αυτό που για τα «ποδοσφαιρικά αφεντικά» παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι τα πολύ περισσότερα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΦΙΦΑ (και κατ’ επέκταση των εγχώριων Ομοσπονδιών - μελών της).

Τα περισσότερα παιχνίδια (με τα περισσότερα νοκ άουτ) και ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων (άρα και αυξημένο ενδιαφέρον σε περισσότερες χώρες) θα ελκύσουν ακόμα πιο πολύ τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει έρευνα της ΦΙΦΑ, που ήρθε στα χέρια του Associated Press, ένα Μουντιάλ αυτής της μορφής θα έφερνε έσοδα της τάξεως των 6,5 δισ
. δολαρίων, ποσό κατά 20% μεγαλύτερο από τα 5,5 δισ. που αναμένεται να παράξει το τουρνουά που θα γινει στη Ρωσία το 2018. Σε επίπεδο κέρδους, η πρόβλεψη κάνει λόγο για αύξηση κατά τουλάχιστον 640 εκατ. Η έρευνα ξεκαθαρίζει πως το τωρινός τρόπος διεξαγωγής με τις 32 ομάδες είναι ο καλύτερος από πλευράς ποιότητας ποδοσφαίρου, ωστόσο στην εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού τα χρήματα είναι αυτά που συνήθως βαραίνουν περισσότερο στη λήψη αποφάσεων. Από τη ΦΙΦΑ, πάντως, τονίζουν πως τον επόμενο μήνα που το Συμβούλιο να κληθεί να πάρει την τελική απόφαση τα χρήματα δε θα παίξουν ρόλο, αλλά η απόφαση θα βγει με γνώμονα το καλό του «βασιλιά των σπορ».
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ