2012-05-19 16:58:40
Φωτογραφία για Κινδυνεύει με λουκέτο το λιμάνι του Ναυπλίου
Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να κλείσει βρίσκεται ...το λιμάνι Ναυπλίου, αφού πέρα και έξω από κάθε προθεσμία δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλονται από τους διεθνείς κανονισμούς.

Πρόκειται για μέτρα που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί από το 2004. Το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας βρίσκεται… καταχωνιασμένο στα συρτάρια του Λιμενικού Ταμείου από τον Αύγουστο του 2003.

Μάλιστα, την παραδοχή ότι κινδυνεύει με λουκέτο το λιμάνι κάνει επισήμως ο Δήμος Ναυπλίου, με ανακοίνωσή του: «Αν δεν προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφάλεια, έχει δικαίωμα ο αρμόδιος Υπουργός να αναστείλει κάθε λειτουργία του λιμανιού του Ναυπλίου και να επιβάλει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις».

Για το θέμα έχει σημάνει συναγερμός και επιχειρείται να επισπευστούν οι διαδικασίες, παρά το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να υπάρξει λόγω της μείωσης των θέσεων στάθμευσης, μια και χρόνια τώρα το λιμάνι του Ναυπλίου αποτελεί ένα απέραντο πάρκινγκ.


Προς το παρόν το θέμα της ασφάλειας αντιμετωπίζεται με προσωρινά μέτρα αποκλεισμού του λιμανιού τις ώρες που υπάρχουν κρουαζιερόπλοια, όμως τα μέτρα αυτά δεν επαρκούν.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Ναύπλιο με αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα ασφάλειας λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων και η εφαρμογή του διεθνούς κώδικα για θέματα ασφαλείας το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο πότε θα εξαγγελθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των σχεδιασμών που αφορούν στον κώδικα ISPS, η εκτέλεση των οποίων θα αρχίσει εντός του έτους.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πατρική ομιλία Φερέιρα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πατρική ομιλία Φερέιρα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ