2012-05-19 17:35:06
Φωτογραφία για Η Ελληνική Αρχαιολογία στον πάγο;
Στον πάγο κινδυνεύει να μπει η αρχαιολογική δραστηριότητα. Εκλογές ντόμινο σημαίνει - πέρα από όλα τα άλλα - παύση των προσλήψεων με αποτέλεσμα σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ανασκαφές να φυσά παγωμένος βοριάς.

Διότι όχι απλώς δεν επιτρέπεται να γίνουν οι προσλήψεις των αρχαιοφυλάκων, καθώς η διαδικασία ούτως ή άλλως είχε μείνει στη μέση, αλλά δεν προβλέπεται να γίνουν και επεκτάσεις των υπαρχουσών συμβάσεων.

Κι αν το πρόβλημα μοιάζει ένα από τα πολλά που έχει τούτη η χώρα τούτη την εποχή, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Πρώτον, διότι υπάρχει κοινωνική διάσταση. Υπάρχουν εργαζόµενοι για παράδειγµα που µετακόµισαν από τη Θεσσαλονίκη στην αρχαία Νικόπολη για να εργαστούν κι ενώ περίμεναν να παραταθεί η σύμβασή τους βρίσκονται στον αέρα.

Δεύτερον, µεγάλα έργα έχουν µείνει χωρίς εργάτες και δεν µπορούν να προχωρήσουν την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι ζητούν µια θέση, ακόµη και εργάτη, στις ανασκαφές για να θρέψουν οικογένειες.

Τρίτον, οι τουρίστες φτάνουν στους αρχαιολογικούς χώρους και τα µουσεία και τα βρίσκουν κλειστά.

Και τέταρτον, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, υπάρχουν μνημεία των οποίων οι αναστηλώσεις κινδυνεύουν να μείνουν στη μέση.

Αν δεν επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές ώστε να εξαιρεθεί το υπουργείο Πολιτισμού από το φρένο στις προσλήψεις ειδικά στον συγκεκριμένο τομέα, μήπως εν καιρώ αποδειχθεί πως και το πολιτιστικό έργο θα μείνει λειψό;

erroso.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ