2012-05-19 18:18:03
Φωτογραφία για Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ο Σαμαράς ήθελε να πάω μόνος μου στη Ν.Δ.
Το παρασκήνιο των συνομιλιών του με το Σαμαρά αποκάλυψε ο Γιώργος Καρατζαφέρης Δύσκολη ημέρα για το ΛΑΟΣ και αναμένονται οι εξελίξεις να είναι έντονες στο κόμμα καθώς η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές δεν βρήκε σύμφωνους όλους τους πρώην βουλευτές του κόμματος.

Κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήδη μετράει μια απώλεια από το κόμματου, αυτή του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα ετοιμάζεται να προσχωρήσει στη Ν.Δ.

Τον ίδιο δρόμο, σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να πάρουν και οι κ.κ. Βελόπουλος και Κιλτίδης που διαφώνησαν με την πρόταση Καρατζαφέρη για αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ.

Μάλιστα ο κ. Κιλτίδης κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να διαπραγματευτεί σε πολιτικό επίπεδο το θέμα της σύμπραξης και της επανένωσης της Κεντροδεξιάς με μια ανοιχτή επιστολή με την οποία θα ζητούσαν εγγυήσεις για το διάλογο, την συμμετοχή τουλάχιστον 10 βουλευτών του ΛΑΟΣ σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της Ν.Δ. προκειμένου το κόμμα να έχει Κοινοβουλευτική αυτοτέλεια και τέλος την σύγκληση προγραμματικών προτάσεων με κατεύθυνση την επαναδιαπράγματευση των σκληρών όρων του Μνημονίου που χαρακτηρίζονται αντικοινωνικοί.


Ωστόσο, πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένεται να έχουν και συνέχεια με τις μετακινήσεις στελεχών του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες και μέρος των προτάσεων που διαπραγματεύονταν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε πως η πρόταση Σαμαρά έγινε σε δύο επίπεδα. Την πρώτη φορά αφορούσε την επαναφορά μόνο του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία, κάτι δεν θέλησε καν να διαπραγματευτεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καρατζαφέρης ανταπάντησε στον Σαμαρά ότι ως όρος για συζήτηση θα ήταν η συνεργασία Ν.Δ.-ΛΑΟΣ με τουλάχιστον 20 βουλευτές του κόμματός του. Πρόταση που φυσικά δεν δέχτηκε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα με τις προτάσεις ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε διαπιστώσει ότι ο Σαμαράς είχε μυστικές επαφές με στελέχη του κόμματός του προκειμένου να τους πείσει να συνεργαστούν με τη Ν.Δ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και πρώην βουλευτών του κόμματος συντάχθηκαν με την πρόταση του Προέδρου να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ο ΛΑΟΣ, ενώ ο πατέρας του Θ. Πλεύρη, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τη συστράτευση και στήριξή του στο πρόσωπο του Γιώργου Καρατζαφέρη, καταδικάζοντας όλους όσους έφυγαν από το κόμμα.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ