2012-05-19 21:36:41
Φωτογραφία για Πιο επικίνδυνη από τη διαπραγμάτευση του Τσίπρα είναι η πολιτική του
Παρακολουθώντας καθημερινά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναπτύσσουν τις προτάσεις τους για την οικονομία και διαβάζοντας το επίσημο πρόγραμμα του κόμματος, που διεκδικεί επί ίσοις όροις πλέον τη διακυβέρνηση της χώρας, μπορούμε να βγάλουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα: Πιο επικίνδυνη ακόμη και από τη διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα με τις Βρυξέλλες είναι η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στην Ελλάδα!

 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε από την ολέθρια οικονομική πολιτική που υιοθέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 2009, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Μνημόνιο ύφεσης και ανεργίας που σχεδίασαν τα γεράκια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ομως, τώρα τα πράγματα είναι σοβαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα μικρό κόμμα διαμαρτυρίας, όπου κάθε στέλεχος μπορεί να λέει «τσάμπα» τα δικά του, αλλά μια πολιτική δύναμη που έχει ως στόχο την εξουσία. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο ανέμελος «αριστερός» που σηκώνει τις σημαίες των Αγανακτισμένων, αλλά ένας πολιτικός που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, λοιπόν, που προκύπτει από τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ακόμη και εάν καταφέρουμε να διαπραγματευθούμε επιτυχώς με την Τρόικα και με ένα μαγικό τρόπο εξαφανισθεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Τσίπρας με την πολιτική που σχεδιάζει θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα χρεοκοπία. Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για έξοδο της χώρας από την κρίση μοιάζουν με εκθέσεις ιδεών και όχι με προγραμματικές θέσεις ενός κόμματος, που μπορεί να κληθεί να παίξει το τελευταίο χαρτί της Ελλάδας στην Ευρώπη.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ μία μία τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για να διαπιστώσουμε ότι ο κ. Τσίπρας ακόμη και εάν είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής που θα «φοβίσει» την κ. Μέρκελ καλείται να υπερασπιστεί ένα πρόγραμμα που οδηγεί ντε φάκτο στη δραχμή.

Η ΒΑΣΙΚΗ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, η αναστολή στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και η διαπραγμάτευση για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσει στην ακύρωση των δανειακών συμβάσεων, τότε η Ευρώπη θα κόψει τις κάνουλες και θα πάμε στη δραχμή λόγω του πανικού που θα δημιουργηθεί στις τράπεζες. Οι δηλώσεις Λαφαζάνη περί νομοθετικής πρωτοβουλίας για καταγγελία του Μνημονίου μοιάζουν αστείες. Δεν θα προλάβουμε να καταθέσουμε το νομοσχέδιο, θα έχουμε αποβληθεί από το σύστημα της ευρωζώνης, γιατί μπορεί το κόστος εξόδου να είναι υπέρογκο (πάνω από 1 τρισ. ευρώ) όμως και τα οφέλη είναι υπέρογκα για όσους στις αγορές έχουν ποντάρει στην πτώση του ευρώ και στην ελληνική χρεοκοπία. Ακόμα όμως και εάν η Ευρώπη δεχθεί την καταγγελία χωρίς να μας βγάλει από το ευρώ χρειάζονται πάνω από 6 δισ. για να καλυφθεί το πρωτογενές έλλειμμα του Δημοσίου. Πώς θα βρεθούν αυτά τα λεφτά; Οι απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι φτωχές.

Ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, υπεύθυνος του οικονομικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ως έκτακτο μέτρο για να αντιμετωπισθούν τα δημοσιονομικά προβλήματα τη φορολόγηση με πρόσθετο 1% των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Φιλολαϊκή ακούγεται η πρόταση, ας πληρώσουν οι μεγαλοκαρχαρίες θα μπορούσε να ήταν η πρώτη αντίδραση. Ομως, συνήθως οι έκτακτες φορολογίες οδηγούν σε απολύσεις ή σε αύξηση τιμών. Το «έργο» το είδαμε στα 2,5 χρόνια του ΠΑΣΟΚ με τις έκτακτες φορολογίες, δεν χρειάζεται να το ξαναδούμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτή την πρόταση δεν ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή λιγότερο από ένα μηνιάτικο για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις. Προφανώς, τον επόμενο μήνα και αφού βέβαια θα έχουμε «ξεκόψει» από τους δανειστές της Τρόικας, θα πρέπει να επιβληθεί ακόμη 1%, τον άλλο μήνα ακόμη 1% μέχρι τελικής πτώσεως… Οσο για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί κρατικοποίησης του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής κ.λπ, μάλλον οι υπεύθυνοι του κόμματος θα έχουν στο νου τους ότι μπορούν να κόβουν χρήμα για να καλύψουν το κόστος.

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ, την προσφορά του οποίου στο έθνος όλοι τιμούμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει τις καλύτερες ιδέες για την οικονομία, πρότεινε κάτι άλλο. Να υπάρξει εσωτερικός δανεισμός 100 ευρώ μηνιαίως ή 1.200 ευρώ ετησίως από όσους έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι αυτή η δήλωση (μαζί με τις άλλες του κ. Στρατούλη για χρησιμοποίηση των καταθέσεων υπέρ της ρευστότητας) προκάλεσε μέσα σε λίγες ημέρες εκροές 800 εκατομμυρίων ευρώ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, οι μεγάλες καταθέσεις έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό. Ο μέσος όρος κατάθεσης στο ταμιευτήριο δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, ενώ όσοι διατηρούν ποσά άνω των 10.000 ευρώ δεν είναι παρά μερικές δεκάδες χιλιάδες. Θα την πληρώσουν μόνο όσοι πατριώτες άφησαν τα λεφτά από το εφάπαξ ή την αποζημίωσή τους στις ελληνικές τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τους «ξύπνιους» που τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά την πρόταση Γλέζου, ο έκτακτος φόρος στους μισθωτούς των 1.400 ευρώ μηνιαίως αντιστοιχεί σε αύξηση της φορολογίας κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται λιγότερους φόρους για τους χαμηλόμισθους. 

πηγη:ΕΤ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ